cookie-og-privatlivspolitik
Det lokale Onsevig Team bestående af (fra venstre) Robert Sørensen, Bjarne Christoffersen, Mads Andersen og Peter Dan Petersen.
Det lokale Onsevig Team bestående af (fra venstre) Robert Sørensen, Bjarne Christoffersen, Mads Andersen og Peter Dan Petersen.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

DM i H-både sejles fra Onsevig

Onsevig Sejlklub er i starten af juli 2020 vært for DM for H-både.
19. marts 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

ONSEVIG Danmarksmesterskabet for H-Både er et af de mest prestigefyldte sejlsportsstævner i Danmark. Og Onsevig Sejlklub er utrolig stolte over at få muligheden for at være vært for dette professionelle stævne. Den lille havn er dermed i år vært for to store begivenheder, idet der også arrangeres DM i Fladfisk i september 2020.

H-Både fra hele Danmark vil strømme til Onsevig, hvor der vil være mindst 7 lokale både repræsenteret, 6 fra Nakskov og én fra Onsevig.

- Onsevig Sejlklub er en meget lille, men aktiv klub, og vi er gået ind i dette projekt, primært for at skabe synlighed for vores lille havn på spidsen af Nordvestlolland. Onsevig Sejlklub og Havn har gjort en stor og god indsats for at fylde havnen med fastliggende både, men kæmper forsat med have tiltrække gæstesejlere, som skal være med til at styrke økonomi til havnens drift. Havnen er en selvejende institution, der drives uden nogen form for støttemidler, sigerPeter Dan Petersen, formand for Onsevig Sejlklub. Han fortæller videre:

- Vi er meget ambitiøse omkring dette stævne, og vi har allieret os med kommunikationsfolk, der arbejder med at tiltrække de Danske Sejlsports medier, samt have stor aktivitet på de sociale medier. Vi har eksempelvis egen fotograf, og der vil blive  lavet videoptagelser af sejladserne, som skal promoveres online.

- Det er meget at have sådanne to store arrangementer på et år, men vi har gode og stærke erfaringer fra et årti med DM i Fladfisk. Vi har altså solid erfaring i afvikling af større stævner, det kræver bland andet en masse frivillige, som allerede er ved at melde sig.

- Vi forventer, at der deltager op imod 40 både med 120 mand og bådene forventes at komme fra hele landet. Derudover har vi påbegyndt en kampagne for at tiltrække både fra det øvrige Europa. Vi mener, at dette er muligt, idet der ugen efter er Verdensmesterskab i Warnemunde, Tyskland og når de alligevel skal hertil området, kan de bruge DM i Onsevig som TuneUp. Vi kører en kampagne i Tyskland på de sociale medier for at tiltrække både fra Tyskland især Nordtyskland, men også fra søerne i Sydtyskland hvor der ligger et stort antal. Ligesom vi forventer at kunne få et antal både fra Norge, Sverige og Finland, allerede på nuværende er der tilmeldt to Finske og flere svenske både.

DM i H-Båd er et dansk mesterskab under Dansk Idræt Forbund med dommere og baneudstyr fra Dansk Sejlunion.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce