Annonce
Ugeavisen Lolland

Danmarksmestre i linedance til Rødby

Da Anita og og Leon Reingard har gennem-moderniseret huset i Rødby - og elsker deres nye omgivelser. Foto: Daniel Brøns

Da Anita og og Leon Reingard i marts 2019 flyttede fra Hvidovre til Rødby, var det ikke alle, der forstod det. Men de har ikke fortrudt det et eneste sekund.

RØDBY Den 221 kvadratmeter store villaen står flot der på Engvej i Engvej - lige i byens pæne villakvarter med udsigt over markerne. Alt er istandsat med nymalede facader og med den hyggelige altan på første sal, hvorfra der er udsigt over byen. Men sådan var det ikke helt, da det kendte Linedancerpar Anita og Leon Reingard i marts 2019 overtog huset for 410.000 kroner.

- Der skulle shines meget op, men vi følte os hjemme lige med det samme, da vi trådte ind ad døren, fortæller Anita Reingard, der husker de første måneder, hvor de hver eneste weekend kørte til og fra Rødby.

- Vi ville sove i nogle ordentlige senge, så vi fik kørt nogle ture på motorvejen i weekenderne, indtil vi den 31. Maj 2019 var klar til at flytte ind, husker Anita, der sammen med Leon har gjort meget af arbejdet selv. Leon har i mange år arbejdet med ejendomsveligehold i København, og trods hans 70 år, kan han sagtens tage fat, når det gælder. Det samme kan Anita, som har arbejdet som ejendomsadministrator i 32 år, så med lidt hjælp fra håndværkere og familie og venner, lykkedes det dem i løbet af et par måneder at få huset gjort indflytningsklart.

Men hvordan kunne de få den idé at skifte livet i hovedstaden ud med Rødby, hvor de ingen kendte?

For Anita er svaret to ting: Økonomi og kærlighed til det grønne.

- Vi sad for 21.000 kroner om måneden i en andelslejlighed med fælles gårdmiljø i et kvarter ved Åmarken i Hvidovre, hvor der ikke ligefrem var fredeligt. Så da vores søn spurgte, hvorfor vi dog ikke bare benyttede os af vores frihed til at flytte til noget billigere og bedre, så gik vi på boligjagt, fortæller hun.

Og Leon var heller ikke svær at overtale.

- Jeg har altid godt kunne lide den friske luft, og da vi begge danser linedance - og jeg er medlem af Odd Fellow, vidste jeg, at det ville være meget hurtigt at få en ny omgangskreds, siger Leon Reingard, der ligesom Anita har vundet flere danmarksmesterskaber i Linedance - et enkelt år oven i købet samtidig.

Events i hele Danmark

I dag bruger de stadig meget tid på deres fælles event-virksomhed, som er bygget op gennem flere års engagement i linedance-miljøet, der har givet dem kontakt til hele den danske underholdningsverden og mange af de kendte kulturpersonligheder.

- Skal tv2 bruge 100 linedancere til et program, så er det mig, som de ringer til, forklarer Anita Reingard, der ligesom Leon har en enorm kontaktflade og kører meget ud og laver linedance-events for virksomheder - i hvert tilfælde indtil Corona satte en stopper for de sociale virksomheds-arrangementer.

Men det betyder ikke, at de keder sig af den grund. Anita Reingard kastede hurtigt sine kræfter ind i Rødbyhavn Gymnastikforening, hvor hun nu er formand - og naturligvis - ligesom Leon underviser i Linedance. Som nu 65-årig er hun stoppet med at arbejde. Det er der råd til, når huset er betalt med salget af lejligheden i Hvidovre. Leon supplerer pensionen lidt som selvstændig håndværker og kører blandt andet ud og installerer blødgøringsanlæg til private vandforsyninger.

- Men om torsdagen er jeg i Odd Fellow - det ligger jo lige skråt overfor, så her har jeg allerede 67 nye venner, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elsker Rødby

Men er der ikke noget fra Hvidovre, som de savner? For Anita Reingard er svaret klart.

- Faktisk slet ikke. De fleste af vores venner gider godt køre herned, og vores familie er alligevel spredt over det meste af landet, så vi mangler overhovedet ikke noget, siger Anita Reingard, der elsker huset i Rødby, hvor der er rigeligt med frisk luft og et behageligt lokalmiljø.

- Det er skønt at så mange hilser, når vi går ud i byen, og Rødby har meget mere at byde på, end vi vidste. Der er også rigtigt gode muligheder for at finde noget at spise, hvis vi en aften ikke laver mad selv, siger lincedanceren, der ofte bestiller mad hos Cafe Solskin i Østergade, som hun synes laver helt fantastisk mad.

- Det kan slet ikke betale sig at lave mad, når man kan få det så godt udefra, siger Anita, der ligesom Leon ikke kunne ønske sig bedre naboer.

- Der er aldrig noget vrøvl og kun hjælpsomhed. Da vi skulle til Polen for nylig på ferie, så spurgte en af naboerne, om han skulle køre vores byggeaffald på lossepladsen, fortæller Leon, der oplever, at Rødby er en by med masser af engagement.

- Det påvirker da også huspriserne allerede. Vi havde ikke fået det her hus for 400.000, hvis vi var gået på boligjagt i dag. Så jeg føler virkelig, at vi har været heldige og har taget den helt rigtige beslutning, siger han og understreger, at det allerbedste er den forbedrede dagligdag.

- Nu skal vi ikke længere op klokken 6 om morgenen - og vi skal ikke tænke over økonomi. Det er en kæmpe frihed, som ikke må undervurderes

  • Da Anita og og Leon Reingard har gennem-moderniseret huset i Rødby - og elsker deres nye omgivelser. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op