cookie-og-privatlivspolitik
Karen Petersen (tv) og Dorthe Fornitz er selv alternative behandlere og glæder sig til messen.
Karen Petersen (tv) og Dorthe Fornitz er selv alternative behandlere og glæder sig til messen.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Den alternative messe er landet

Endelig lykkes det. Efter to forsøg under coronakrisen kommer Alternativ Messe til Maribohallerne, og de to arrangører jubler. Og så anbefaler de alle at komme forbi.
04. oktober 2021 kl. 07:56 Af Daniel Brøns

MARIBO Hør et inspirerende foredrag. Få et bud på din fremtid for 50 kroner. Prøv en gang healing for måske 100 kroner. Eller få bare en helt gratis snak med en behandler om, hvad de mon kan gøre for dig. Sådan lyder bare nogle af de muligheder, som Dorthe Fornitz og Karen Petersen sammen med andre i den alternative helbrederverden vil stille til rådighed, når 40 standholdere møder op i Maribohallerne i weekenden den 9. og 10. oktober.

De to initiativtagere kender ikke de præcise priser på behandling, men de har fået fat på en række spændende aktører fra det sydlige Sjælland og Sydhavsøere - plus et par stykker længere nordfra, og de glæder sig til to spændende dage, hvor gæsterne fra 75 kroner får adgang til en masse snakke om krop, sjæl og begge dele. Som Karen Petersen, der er behandler og ved messen vil tilbyde kortlæsning, siger:

- Det er ikke så vigtigt, om man tror på, at clairvoyance og healing virker på netop dig. Det vigtige er, at du er åben for at snakke med folk, der har interesse for menneskers helbred, for så får du rigtigt meget ud af at komme her, siger hun og oplyser, at mange vil finde det motiverende at høre de forskellige foredrag, som handler om at finde vejen i livet. Det kan fx handle om at komme videre, når kroppen ellers har sagt fra og alt ser sort ud, værdien af at spise sundt, bruge naturlig medicin og naturlige cremer - og meget, meget andet.


Afdødekontakt

Til messen er der også ét enkelt foredrag, der koster ekstra entré. Det er med Michael Kiel, der afholder en klarsyns-seance - med mulighed for "afdødekontakt" - en mulighed, som healer og clairvoyant Dorthe Fornitz selv har oplevet ved lignende arrangementer, hvor hun følte, at hun fik kontakt til sin afdøde mor og andre i familien.

Hun erkender, ligesom sin med-arrangør Karen Petersen, at det ikke er alle, der tror på den slags, men siger.

Annonce

- Det er helt sikkert ikke alle former for alternativ helbredelse, der passer til alle, men meget af messen handler om universelle verdier, såsom hvordan man spiser sundt, får det godt mentalt og den slags. Det kan vi alle være enige om, siger hun og tilføjer.

- Og så viser det sig jo, at meget af det alternative med tiden er blevet anerkendt for sine resultater. Før i tiden var kiropraktik rent alternativt, men i dag en anerkendt del af sundhedsvæsenet. Og i en del tilfælde er emner som akupunktur og meditation også blevet anerkendt for dokumenteret effekt på en række lidelser, siger hun.


Brug to dage

De to arrangører er overbeviste om, at det betaler sig at bruge begge dage, hvis man vil have fuldt udbytte af messen. Det koster 75 kroner for én dag og 100 for to, så har man tiden, kan man lige så godt få fuldt udbytte af, at messen er kommet til byen.

Der er også mulighed for at holde en pause i cafeteriet i hallen - og så vil der være amerikansk lotteri til de fremmødte til fordel for lyserød lørdag.

Så Dorthe Fornitz håber på flere måder, at messen vil være med til at understøtte Maribo som kulturby, som man gerne kører til.

Annonce

- Vi ved jo, at mange har booket overnatning hernede, så det er planen, at vi vil starte en fast tradition i oktober, som folk forhåbentlig vil køre langt til fremover. I samme weekend som vores er der også messe i Odsherred, så jeg tænker, at Sjælland i den weekend deler sig i syd og nord - og vi dermed får skabt en fast tradition for, at anden weekend i oktober er alternativ i hele Østdanmark.

Der er åbent 10-17 hver dag. Du kan få et overblik over messens arrangementer her: www.kortlink.dk/2dcadKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE