cookie-og-privatlivspolitik
Francis Secondí er en favorit blandt mange - og fås til tungere kødretter også.
Francis Secondí er en favorit blandt mange - og fås til tungere kødretter også.

Ugeavisen Lolland

Den eksklusive nytårsfest

Skal festen være rigtig eksklusiv i år, så kan man vælge at servere champagne hele aftenen. Hos Vin og Velsmag sammensætter de champagnemenuen.
27. december 2021 kl. 08:52 Af Daniel Brøns

MARIBO Champagne er meget mere end blot de dråber, som man hælder i glasset, når klokken slår 12 og kan fejre, at 2022 er indledt.

Det fortæller Michael Gullits, der er direktør i Vin og Velsmag.

- Vi havde for nylig et arrangement med seks retter med tilhørende champagner, og det var virkelig en succes, så det burde alle opleve ind imellem, anbefaler han.

I vinforretningen sælger de typisk mest de lidt sødere demi-sec champagner til at skåle nytåret ind med, men så glemmer man alle de lidt mere tørre champagner kaldet "Brut", som egner sig til en lang række madretter, ligesom mange demi-sec gør det i øvrigt.

Variationen sker i høj grad i kraft af mikset af druer, der kan være meget forskelligt, idet champagne må laves af de to røde druer "Pinot Noir" og "Pinot Meunier" samt af den grønne drue Chardonnay.

Annonce

- De forskellige vingårde har forskellige kombinationer af disse og varierer også lidt i deres måde at producere på, så det giver meget forskellige smage til forskellige formål, siger vineksperten, der eksempelvis normalt anbefaler en ren Chardonnay til de typiske nytårs-forretter, mens variationer af de to røde druer typisk anbefales til tunge kødretter, siger han og fortæller, at der naturligvis altid er bobler i flasken takket være den standardiserede produktionsmetoden på varemærket fra Champagne-distriktet.

- Det er med til at gøre maden til en særlig oplevelse i nytåret, så kommer kunderne ned med menuen, så skal vi nok finde de rigtige flasker til den, siger han og oplyser, at rigtig god champagne koster fra cirka 350 kroner og opefter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE