cookie-og-privatlivspolitik
Peder og Anne-Mette Poulsen har været på ravjagt i Baltikum og præsenterer nu deres flotte fund i Helsehuset i Nakskov.
Peder og Anne-Mette Poulsen har været på ravjagt i Baltikum og præsenterer nu deres flotte fund i Helsehuset i Nakskov.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Der er rav i den i Helsehuset!

Peder og Anne-Mette Poulsen præsenterer som nyheder i Helsehuset ravsmykker til både kvinder, mænd og børn - direkte importeret fra raveksperter i Baltikum.
11. november 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Mange opfatter rav som smykker til bedstemødre: Ubehandlede ravstykker, der kantede og i alle gullige nuancer sættes på snore for at pryde mormors og farmors højhalsede garderober.

Men sådan behøver det ikke at være.


Rav i farveflor

Helsehuset i Nakskov er netop blevet udvidet med en glasdisk, hvor ravsmykker i alverdens udformninger og i adskillige farvenuancer udstilles.

Her er grønlige ravkugler sat på snor sammen med sølvkugler til eksklusive og maskuline smykker.

Her er facetslebne ravstykker, som kan sættes i øreflipperne. Her er mælkehvide ravstykker, som er indvirket i sølv, så "Østersøens diamanter" kan pryde smykker, som både lægges om halsen og snoes om håndledet.

Annonce

Her er små armbånd og halskæder med børnesikrede låsemekamismer...


Ambasssade-samarbejde

Efter kuldsejlede samarbejder østpå henvendte Peder og Anne-Mette Poulsen sig til de baltiske ambassader.

- Det har kostet meget energi og tid. Vi har haft en del kontakter i Baltikum, som af mærkelige årsager er gået i sig selv igen.

- Derfor valgte vi på et tidspunkt at gå i samarbejde med ambassaderne i Letland og Litauen, og det viste sig at være en god ide, fortæller Anne-Mette og Peder.

Gennem ambassaderne har de fået kontakt med en del lokale kunsthåndværkere, som arbejder seriøst og bæredygtigt med rav og træ, og ud fra de kontakter har de nu udvalgt en håndfuld eksklusive samarbejdspartnere.

Annonce

Rav mod tandsmerter

Eksempler på de nye samarbejder kan nu ses i Helsehuset - smukt udstillet i butikkens nye montrer. Her er masser af kigge og mærke på.

- Mange mener, at rav har en særlig indvirkning på små børn. I Østeuropa er det en tradition at give ravsmykker til helt små ørn, fordi det skulle beskytte mod smerter, når børnene får tænder, fortæller Anne-Mette og slutter:

- I Helsehuset har vi mange forskellige kunder. Nogle kommer for at købe rav, fordi de mener, at det indvirker mod måske gigt. Andre køber rav, fordi de bare synes, at det er et utroligt smukt materiale.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE