cookie-og-privatlivspolitik
Fiskegærdet er omhyggeligt blevet udgravet til udstillingen.
Fiskegærdet er omhyggeligt blevet udgravet til udstillingen.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Donation til udstilling om fiskeri

Med en donation på 500.000 kroner sikrer Augustinus Fonden, at et enestående fiskegærde fra stenalderen konserveres. Det skal indgå i en udstilling om kystfiskeri på Lolland.
15. september 2021 kl. 11:46 Af Daniel Brøns

LOLLAND Et 5000 år gammelt enestående fiskegærde fra bondestenalderen fundet under Femernudgravningerne bevares nu for eftertiden. Det sker takket være en donation på 500.000 kroner fra Augustinus Fonden. Når fiskegærdet er konserveret, skal det indgå i særudstillingen Mellem Folk og fisk på Stiftsmuseet. Den handler om kystfiskeriet på Lolland fra stenalderen til Hans Gundersen, som var den sidste fisker på Albuen.


Flettede grene

De arkæologiske udgravninger forud for etableringen af den faste forbindelse til Femern har afsløret flere fiskegærder fra bondestenalderen, men ingen så velbevaret og regelmæssigt som det, der dukkede frem i sommeren 2019. Det er flettet af regelmæssige grene. Det stod i stenalderen som et hegn i vandet og indgik i nogle store fiskefangstsystemer, der fungerede på samme måde som moderne bundgarnsfiskeri

Museum Lolland-Falster besluttede sig for sammen med Nationalmuseets Bevaringsafdeling at bevare en sektion af fiskegærdet, der blev fundet liggende væltet om på siden.

Museum Lolland-Falster ønsker at bevare fiskegærdet i sin helhed, liggende på det sand og dynd, som det blev fundet på. Nationalmuseets konserveringsafdeling har derfor foreslået at videreudvikle på en metode, som både imødekommer disse krav, men faktisk også halverer prisen for konserveringen.

Når fiskegærdet er færdigkonserveret skal det indgå i en særudstilling om kystfiskeriet på Lolland, som rummer fortællingen om den legendariske sidste fisker på Albuen, Hans Gundersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE