cookie-og-privatlivspolitik
Omkring 60 personer i alle aldre deltog i workshop om kommunens nye ungestrategi. Det foregik på Nakskov Bibliotek.
Omkring 60 personer i alle aldre deltog i workshop om kommunens nye ungestrategi. Det foregik på Nakskov Bibliotek.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Lolland

Efterlysning af et ja-kontor

Lolland Kommune inviterede til workshop for at få input til en ny ungestrategi for de 13-18-årige.
10. februar 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Nakskov Livsmestring, demokrati og dannelse, flere aktive unge og stærke fællesskaber.

Sådan lød de fire punkter, som omkring 60 politikere, repræsentanter fra undervisning, kultur og fritid plus en håndfuld unge blev bedt om at diskutere og komme med input til under en workshop på Nakskov Bibliotek i sidste uge.

- Det skal være dejligt at være ung på Lolland. Gerne så dejligt, at de unge efter en sviptur til Sjælland for at få noget uddannelse, har lyst til at vende tilbage til Lolland med deres familier, fordi de kan huske, hvor fedt det var at være ung hernede. Det er vores intention med den nye ungestrategi, sagde Esben Andersen, chef for skolerne på Lolland, da han bød velkommen.


Oprettelse af et ungeråd

Efter et par timers summen i små grupper præsenterede workshopdeltagerne en lang række forslag og tanker og input, noteret ned på kulørte post-it-sedler, som politikerne nu kan gå videre med.

Et af de forslag, som vandt mest gehør, var oprettelsen af en ungeråd med repræsentanter fra alle byerne.

Også muligheden for, at de unge skal kunne mødes i hinandens fællesskaber på tværs af tilhørsforhold og bygrænser, stod der på flere af de små sedler.


Ja-kontor

En gruppe foreslog oprettelse af et ja-kontor. Et sted hvor alle ideer bliver mødt med et stor "JA" - med tilbud om hjælp til at udvikle videre.

- Jeg har lyst til at søge stillingen på det kontor, som den der skal sidde og sige ja, lød det fra Tine Vinther Clausen (V), formand for Fritids- og Kulturudvalget.

En af dem, som med garanti vil besøge ja-kontoret, hvis det skulle blive oprettet, er 20-årige Philip Rasmussen, projektleder for musikprojektet Den gyldne Banan.

- Mange unge går og tumler med ideer, og det ville være så fedt, hvis de blev mødt med mere støtte og med mulighed for at få vejledning. Kommunen skal turde satse noget mere, hvis der er en ung, som får en ide - i stedet for altid satse på det sikre, siger Philip og tilføjer, at han i forbindelse med Den gyldne Banan har fået stor støtte fra Lolland Musikskoles leder, Karina Fredensborg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce