cookie-og-privatlivspolitik
Cyklen koster 10.000 kroner - og kan også fås på abonnement og mulighed for skift jævnligt.
Cyklen koster 10.000 kroner - og kan også fås på abonnement og mulighed for skift jævnligt.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

El elmotor kan give børnene cykelglæden

Selv om børn har langt til skole, kan man godt lære dem at bruge cyklen i en tidlig alder. Derfor har Fri Cykler i Maribo nu taget cykler ind i børnestørrelse.
03. oktober 2021 kl. 18:07 Af Daniel Brøns

MARIBO "Mine børn vokser alt for hurtigt fra deres cykler, så jeg vil ikke købe en til dem". " Der er for langt til deres skole, så det giver ikke mening". Undskyldningerne for ikke at lære sine børn at cykle i en tidlig alder er der mange af hos Fri Cykler i Maribo, hvor cykelhandler Finn Nielsen dagligt prøver at motivere flere at bruge den tohjulede.

- Man ved, at jævnlig motion i en tidlig alder er vigtig for menneskers sundhed senere i livet, og her er den daglige motion helt afgørende, så derfor gav det mening for mig, da jeg blev tilbudt at tage en elcykel ind i sortimentet, der er til børn, siger han og fremviser den nye mini-mountainbike, der egner sig til børn på omkring 9-11 år.

- Naturligvis kan man vokse fra den også, men så har vi jo mulighed for at tilbyde et abonnement til 361 kroner om måneden, der gør det muligt at ombytte cyklen hvert 2. år, siger han og fortæller, at man også kan vælge at beholde cyklen efter tre år i stedet.

- Og så giver det jo stor fleksibilitet, når børnene skal besøge hinanden og rundt til fritidsaktiviteter, siger han og oplyser, at cyklens batteri mindst trækker 50 kilometer, inden det skal oplades igen.

Almindeligvis får man i øvrigt masser af motion på elcykler, selv om motoren trækker. Ifølge træningseksperten Marina Aagaard skal man regne med at forbrænde 600-800 kalorier i timen på en almindelig cykel, mens man på elcykel typisk forbrænder cirka det halve.

Annonce

- Derfor får man altså rigeligt med motion på en tur til og fra skole, vennerne og fritidsaktiviteterne, hvis man har 5-6 kilometer på hver tur, siger cykelhandleren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE