Annonce
Ugeavisen Lolland

Emil vil have Frigg til Nakskov

Emil foran skibet, som han drømmer om at få til Nakskov færgehavn. Foto: privat

Emil Krogh Petersen arbejder på at få færgen M/F Frigg Sydfyen til Nakskov, hvor den skal ligge ved kaj i den gamle færgehavn og tjene som turistattraktion, museum og restaurantskib.

NAKSKOV Nakskov har været en travl og god færgehavn i mange lange år. Hvorfor ikke fejre det og vise det til turisterne ved at have en fysisk færge liggende, som i tidernes morgen var en del af Lollands færgetrafik fra Tårs færgehavn?

Hvorfor ikke vise det frem og fortælle historien om, dengang Nakskov var en fast travl færgehavn?

Vi har endda stadig beviser på, at færgerne har været her i form for de gamle færgelejer og de gamle togskinner, som stadig findes i Nakskov havn.

Nakskov har også været vært for mange store danske færger, som lå og ventede på at blive solgt videre. Desuden har vi også bygget færger ovre på skibsværftet.

Ud fra disse tanker og konstateringer har Emil Krogh Petersen følgende konkrete forslag:

- Jeg foreslår at tage en af de sidste færger, vi har tilbage i Danmark, som stadig originalt sejlede med DSB´s røde, hvide og sorte farver. Den opgave vil jeg mene, at færgen M/F Frigg Sydfyen kan klare af mange forskellige grunde. En af de vigtigste er, at den har relation til Lolland.

M/F Frigg Sydfyen var dog bygget på Svendborg skibsværft i 1984 og indsat på ruten mellem Tårs og Spodsbjerg. Her sejlede den i 28 år, indtil juni 2012, hvor den og søsterskibet M/F Odin Sydfyen blev erstattet af de nye større færger M/F Lolland og M/F Langeland.

- Så selvom færgen M/F Frigg Sydfyen er bygget i Svendborg, har den alligevel sejlet tættere på Nakskov, og her synes jeg, at den burde få sin sidste kajplads som museum og cafe/restaurant skib, slår Emil fast.

- Som museumsskib kan færgen samarbejde med Nakskov Skibs & Søfartsmuseet, MS Museet for Søfart og Odense DSB museum. Den kan samtidige samarbejde med Korsørs museums færge M/F Broen om at fortælle historierne om alle de store og små, smukke færger, som har holdt Danmark sammen, inden alle de store broer blev bygget.

Populær ubåd

Nakskov havn havde engang en stor ubåd liggende. Den hed U359 og kom fra Rusland. Den havde intet med Nakskov, Lolland eller Danmark at gøre. Alligevel tiltrak ubåden hvert år i tusindvis af turister.

- Så tænk lige på, hvor mange der kunne komme, når der ligger en helt speciel dansk kulturfærge, hvor du både kan spise og lære en masse ting. En museumsfærge, som er helt dansk og som har med Lolland at gøre, siger Emil, som tænker, at M/F Frigg kan ligge der, hvor ubåden i sin tid lå.

- Det vil kræve ganske få og billige ændringer, bemærker han og peger på andre positive aspekter ved M/F Frigg Sydfyens faste kajplads i Nakskov:

M/F Frigg Sydfyen som museum og spisested burde være en social virksomhed, hvor unge med særlige behov kan komme og være i praktik.

Museumsfærgen vil også være med til at skabe arbejdspladser, både på spisestedet og i museet. Af arbejdsopgaver kan nævnes at være tjener i cafeen, kok i kabyssen, turguide i museet, rengøringspersonale og mange andre funktioner.

- M/F Frigg Sydfyen kan også være med til at fortælle historien om diverse skibsværfter, såsom Nakskovs skibsværft, hvor mange fra byen arbejdede, blandt andet min egen morfar, siger Emil Krogh Petersen og slutter:

- Der skal gøres en del for at bringe Frigg tilbage til sit originale udseende. Men det er ikke noget, som ikke kan lade sig gøre.

  • Emil foran skibet, som han drømmer om at få til Nakskov færgehavn. Foto: privat
Annonce
Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Lolland

Fjerner alle skraldespande

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster