cookie-og-privatlivspolitik
- Jeg er opdraget til at tage ansvar for det, jeg deltager i. Når jeg starter på noget, så siger folk altid: "Så varer det ikke længe, før sidder du i bestyrelsen", griner Michael Knudsen.
- Jeg er opdraget til at tage ansvar for det, jeg deltager i. Når jeg starter på noget, så siger folk altid: "Så varer det ikke længe, før sidder du i bestyrelsen", griner Michael Knudsen.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Endnu en Knudsen i lokalpolitik

Michael Knudsen, yngre bror til regionsrådsformand Heino Knudsen, stiller op til byrådsvalget - for socialdemokratiet.
18. januar 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce
FAKTA
Michael Knudsen
36 år
Født og opvokset i Horslunde
Udlært butiksslagter i SuperBest i Nakskov i 2005
Slagtermester og afdelingsleder i forskellige supermarkeder på Lolland, Falster og Sydsjælland
23 år gammel slagtermester i Føtex i Nykøbing og dermed yngste slagtermester i hele Føtex-kæden
Siden april 2020 leder af Menys delikatesseafdeling i Nakskov
Aktiv gennem 20 år i Ravnsborg Håndboldklub
Gift med Line Knudsen
Far til Aura, 8 år, og Anna, 4 år

NAKSKOV Hvis man tror, at 36-årige Michael Knudsen træder i sin brors fodspor, når han nu er på vej ind i lokalpolitik, så tror man altså helt forkert.

Det er nemlig ikke noget nyt, inspireret af brormands politiske succes, at Michael interesserer sig for politik. Det har han altid gjort.

Da Heino Knudsen i 2013 stillede op for socialdemokratiet, havde Michael faktisk tænkt sig at gøre det samme.

- Line og jeg boede dengang i Nykøbing og havde sat vores hus til salg, fordi vi ville flytte tilbage til Nakskov; men under valgkampen havde vi endnu ikke fået det solgt, så jeg kunne jo ikke stille op til byrådsvalg i Lolland Kommune, fordi det er et krav, at man bor i en kommune, man stiller op i, sukker Michael.

Sukkene bliver endnu dybere, når han skal fortælle om byrådsvalget i 2017, hvor han altså heller ikke stillede op:

Annonce

- Jeg havde travlt og havde på det tidspunkt lagt planen om at gå ind i politik lidt væk. Troede jeg. For på selv valgnattet ærgrede jeg mig både gul og grøn over, at jeg ikke var stillet op. Men sådan var det på det tidspunkt. Det var en dårlig periode i mit liv - lige der op til valget i 2017.


- Det rykker i mig. Nu er jeg virkelig klar til at gå ind i politik. - Det rykker i mig. Nu er jeg virkelig klar til at gå ind i politik.

Udlært i boldklubben

Som 22-årig var Michael Knudsen udlært butiksslagter efter fire år i mesterlære hos SuperBest - i dag Meny - i Nakskov.

Men den virkelige uddannelse, den som i dag giver Michael modet og lysten til at få en plads i Lolland Kommunes byråd og arbejde for, at alle på hans elskede ø skal have det godt, den begyndte allerede i barndommen i Horslunde.

Ganske vist joker Michael med, at når der ikke findes en uddannelse til politiker, så må han da kunne blive sådan én. Men faktum er, at han kommer fra en familie, hvor politik altid har stået højt på dagsordenen.

Bror Heino er som bekendt regionsrådsformand i Region Sjælland, og far Bjarne var medlem af socialdemokratiet i Ravnsborg Kommune og stillede uden held op en enkelt gang til byrådsvalget i samme hedengangne kommune.  Men den virkelige træning foregik i Ravnsborg Håndboldklub. Og her taler vi ikke om den træning, der foregik på selve boldbanerne. Det politiske spil, forhandlingstaktik og vejen til at få noget gennemført, det lærte Michael i håndboldklubben, hvor han blev meldt ind, før han kom i skole. Som 13-årig blev han ungtræner og var med til at stifte et ungdomsråd med en rigtig bestyrelse, hvor han fik en plads.

Annonce

16 år gammel blev han valgt ind i bestyrelsen for selve Ravnsborg Håndboldklub, hvor han nærmest har haft konstant sæde, herunder fire år i formandsstolen, indtil foråret sidste år, hvor han sagde stop.

- Min tid var brugt, og jeg følte, at det var tid til at prøve kræfter med nogle nye ideer, siger Michael, som aldrig har haft ambitioner om at fejre jubilæum på en arbejdsplads. Men i håndboldklubbens bestyrelse tangerede han dog et 20-års jubilæum!


Ringen er sluttet

I dag er Michael Knudsen leder af delikatesseafdelingen i Meny i Nakskov, hvor han bor samme med Line og deres to døtre, Aura og Anna.

- Livet går i ring. Jeg er tilbage på den arbejdsplads, hvor jeg i sin tid blev udlært; men jeg er langt fra færdig med at udforske nye sider af livet. Der er ingen tvivl om, at jeg på et tidspunkt havde for travlt. Det kostede mig en periode med stress. Det var i 2017 og medvirkende til, at jeg ikke havde lyst til at gå ind i politik under sidste byrådsvalg, forklarer Michael.

- Men nu har jeg fundet ro i hverdagen med familie og arbejde. Jeg bor tæt på min arbejdsplads, børnene er blevet større, og jeg har ikke involveret mig i noget andet...altså lige bortset fra, at jeg er sidder i skolebestyrelsen på Stormarksskolen, hvor Aura går, indrømmer Michael grinende. For det er det, folk altid siger om ham: Hvis han involverer sig i noget, så går der ikke langt tid, før han sidder i bestyrelsen.

Annonce

Hvis alt går, som Michael Knudsen ønsker, får han ekstra meget at gå op i fra næste år, hvor han håber at have fået en plads i byrådssalen for Socialdemokratiet.

- Det rykker i mig. Nu er jeg virkelig klar til at gå ind i politik.

Ved sidste valg i 2017 var der en livlig debat på facebook omkring Heino Knudsens opstilling til regionsrådsvalget. Nogle mente, at der ville blive tomt i Lolland Kommunes byrådssal, hvis han forlod lokalpolitikken. En del foreslog, at den plads kunne brormand da overtage!

Det gjorde brormand ikke i 2017; men måske gør han det ved årets lokalvalg, og det skal ikke være for at gå i storebrors fodspor. Michael kan selv og han har masser af egne erfaringer fra erhvervslivet og fra det frivillige foreningsliv at trække på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE