cookie-og-privatlivspolitik
Få en togtur med lokomotivet "Svenskeren"  på Museumsbanen.
Få en togtur med lokomotivet "Svenskeren" på Museumsbanen.
Foto: privat

Ugeavisen Lolland

Enestående kørsel med 100 år gammelt tog

Onsdag 21. juli kører Museumsbanen med det gamle diesellokomotiv "Svenskeren".
20. juli 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

MARIBO Få en tur med lokomotivet, der blev bygget i Sverige i 1921, hvilket er lige bestemt 100 år siden. Det er også det ældste diesellokomotiv, som stadig kører - det ældste ikke bare på Lolland, men i hele verden.

Lokomotivet blev købt af Det Lolland-Falsterske Jernbaneselskab i 1923. Det har kørt på de fleste baner på Lolland. I de seneste år kørte det skoletog mellem Maribo og Rødbyhavn, og efter mange års tro tjeneste blev det overtaget af Museumsbanen i 1964. Her anvendes det nogle få gange om året.

I anledning af den runde fødselsdag er der udgivet et hæfte om lokomotivets spændende historie og om andre af datidens diesellokomotiver. Hæftet sælges på Bandholm station.

Der bliver rift om pladserne i dagens tog, så det anbefales at købe en billet på forhånd via Museumsbanens hjemmeside www.museumsbanen.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE