cookie-og-privatlivspolitik
Tre frivillige og en koordinator - fra venstre Mogens Andreasen, Nakskov Søfartsmuseum, Otto Paludan, foreningen Peter Freuchen, Knud Stokholm Nielsen, Nakskov Marineforening, og konsulent Michael Vinther, Lolland Kommune.
Tre frivillige og en koordinator - fra venstre Mogens Andreasen, Nakskov Søfartsmuseum, Otto Paludan, foreningen Peter Freuchen, Knud Stokholm Nielsen, Nakskov Marineforening, og konsulent Michael Vinther, Lolland Kommune.
Foto: Katrine Hartmann

Ugeavisen Lolland

Fælles visioner på vej mod 2030

Museums- og foreningsfolk med domicil i Nakskovs havnebygning er klar med fælles visioner og ideer i forbindelse med Nakskov 2030-planen.
11. maj 2020 kl. 14:06 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV 2030 Nakskov har ry for at have et temmelig sekterisk foreningsliv. Byen bugner af foreninger, som har nok i sig selv, og kan man ikke blive enig, så har man en lang tradition for bare at danne endnu en forening.

Sådan lyder en fordom om Nakskov, men nye toner lyder i byen. Ikke mindst i havnebygningen, hvor repræsentanter for foreningen Peter Freuchen, Nakskov Marineforening samt Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum nu er klar til at melde ud med fælles visioner og ideer for fremtidige museumsaktiviteter i forbindelse med den kommende restaurering af havnebygningen. Det sker på baggrund af udviklingsprojektet Nakskov 2030, hvor der i alt er afsat 150 millioner kroner fra Realdania Fonden, A. P. Møller Fonden og Lolland Kommune.

Et af indsatsområderne i Nakskov 2030 er området omkring Honnørkajen og i særdeleshed havnebygningen, som i de kommende år skal gennem en stor renovering.

På en række visionsmøder i de seneste måneder har repræsentanter for foreningen Peter Freuchen, Nakskov Marineforening samt Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum brainstormet og fundet en fælles platform for, hvordan de vil bidrage til den kommende proces med restaurering af havnebygningen og i særdeleshed, hvilke drømme og visioner museerne og foreningerne har til fremtidige turistoplevelser i og omkring bygningen.

Først og fremmest er man enige om, at Søfartsmuseet, Marineforening, Peter Freuchen Museum/Hus og eventuelt andre "vandrelaterede" museumsaktiviteter i havnebygningen i størst muligt omfang skal "gøre fælles front" og stå sammen om at skabe den bedst mulige oplevelse for brugere og besøgende.

Desuden bør havnebygningens fremtidige museumsaktiviteter i højere grad understøttes af professionelle museumsaktører, ligesom den restaurerede havnebygning bør have en fælles indgang og modtagelse til museerne.

- Vi har med stor interesse og glæde læst det publicerede materiale omkring Nakskov 2030, udtaler Mogens Andreasen fra Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum - og i særdeleshed bliver vi stolte, når A. P. Møller Fonden i sin pressemeddelelse omkring fondens økonomiske bidrag til Nakskov 2030 omtaler havnebygningen som en funklende stjerne for enden af havnen.

Otto Paludan fra foreningen Peter Freuchen supplerer:

- Det er glædeligt, at vi nu sammen med Marineforeningen og Søfartsmuseet har fået etableret et fælles samarbejde med fokus på de spændende initiativer, der er i gang i forhold til havnebygningen. Vi ser frem til at bidrage med ideer og forslag til, hvordan vi kan gøre bygningen til et mere alsidigt oplevelseshus. Vi arbejder målrettet på at lave et Peter Freuchen Hus i lighed Knud Rasmussens hus i Hundested.

- I Marineforeningen har vi en unik samling af maritime effekter, som vi er stolte af og gerne vil vise frem, når det bliver muligt, siger Marineforeningens formand Henry Leth Christoffersen.

Knud Stokholm Nielsen, Marineforeningens kasserer, glæder sig også over den seneste tids positive dialog i arbejdsgruppen.

- Allerede i midten af december 2019 blev vi af Michael Vinther, konsulent ved Lolland Kommune, indkaldt til det første møde, og nu er vi i den grad klar til at deltage i det forestående arbejde og dele ud af vores fælles viden og visioner, slutter Knud Stokholm Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce