cookie-og-privatlivspolitik
Birgith Hjorth (tv) og Camilla langede godt med fisk over disken, da de i onsdags for første gang stillede fiskebilen op på Axeltorv.
Birgith Hjorth (tv) og Camilla langede godt med fisk over disken, da de i onsdags for første gang stillede fiskebilen op på Axeltorv.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Fiskepigerne har indtaget Torvet

Rullende fiskebutik har netop indlemmet Nakskov i den faste ugerute. Så nu kan nakskovitter og vestlollikker få fisk, skaldyr og hjemmelavede fiskefrikadeller på Axeltorv både onsdag og lørdag.
31. marts 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Der var rigtig torvestemning, da Fiskepigerne ApS onsdag i sidste uge havde parkeret deres fiskeforretning på fire hjul på Axeltorv ved siden af æblemanden Gerd fra Fejø. Og der var god søgning ved Fiskepigernes disk.

- Selvom det er første gang, vi er her, og vi nærmest ikke har reklameret med, at vi ville dukke op, så er rygtet gået hurtigt i forvejen, og vi har haft en rigtig god handel - set i lyset af, at det er vores første dag i Nakskov, fortæller Birgith Hjorth.


Altid årstidens fisk

Det er en sand stime af forskellige fiskearter, som ligger side om side i bilens isafkølede udstilling. Her er hellefisk og dorado'er, fladfisk og torskefisk, skaldyr og en hel afdeling med røgvarer.

- Vi har altid årstidens fisk og så lidt mere specielle arter ved siden af, siger Birgith Hjort og fortsætter:

- Kunderne kan altid bestille i forvejen, hvis de har særlige ønsker om fisk eller skaldyr, som vi ikke lige har i det daglige sortiment.

Annonce

Forårssæsonens fisk er primært torsk - og så naturligvis stenbiderrogn.


Ryger i egen røgeovn

- Vi ryger selv laks og torskerogn i vores egen røgeovn, fortæller Birgith Hjorth og gør opmærksom på, at de fleste af fiskevarerne bag montren i fiskebilen er af dansk afstamning. Til gengæld er laksen fra Færøerne og dermed ikke opdrættet med genmodificeret fiskeføde.


Forretning i udvikling

Fiskepigerne Aps er et ret nyt foretagende.

Virksomheden startede op 1. maj 2020, altså i coronatidens opstart. Trods det er det kun gået fremad for Fiskepigerne Aps, som har hjemme ved Toreby.

De tre ejere, Birgith Hjorth, Ilse Bruun Grønbæk og Helge Nielsen, har haft vind i sejlene:

Annonce

- Vi begyndte med to biler. I dag har vi fem biler og fem ansatte, og vi kører rundt på hele Lolland og Falster og på Sydsjælland, fortæller Birgith Hjorth.

Fiskepigernes bil vil fremover være at finde på Axeltorv i Nakskov om onsdagen mellem klokken 9 og 13 og om lørdagen mellem klokken 9 og 14.

.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE