cookie-og-privatlivspolitik
EFTER: Tre blomsterkasser i metal er netop blevet beplantet med inspiration fra havnebedene i Nakskov.

3

Billeder

EFTER: Tre blomsterkasser i metal er netop blevet beplantet med inspiration fra havnebedene i Nakskov.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

Flotte blomsterkasser i Langø

Med tre varieret beplantede blomsterbede er Langø blevet både smukkere og mere trafiksikker.
06. marts 2020 kl. 12:17 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LANGØ I Langø har beboerne altid været stolte og glade over den smukke cykelrute, som fra Nakskov og mod Lollands sydlige dige går gennem Langø.

Men intet paradis uden en slange.

I dette tilfælde har slangen i mange år været de bomme, som ved siden af Langøs forsamlingshus markerede, at cyklisterne på naturcykelstien nu skulle tage sig i agt, da de stod foran at skulle passere Langøs hovedgade. Bomme i metal, som hverken var en pryd for den lille havneby på Lollands sydvestlige spids eller for den sags skyld specielt trafiksikre.


328 planter

Men så tog en flok Langø-boere fat om spader, river og planteskeer, og forleden blev hele området omkring bommene ved forsamlingshuset forvandlet fra en kedelig affære til et flot og frodigt scenarie bestående af tre skævvinklede bede i rustfarvet metal fyldt med ikke mindre en 328 planter af 14 forskellige arter og i diverse højder.

- Vi var syv frivillige beboere fra Langø, der efter vejledning fra Park & Vej plantede de 328 planter, fortæller Ole Pedersen, formand for Bylauget for Langø og Omegn.


Inspiration fra Nakskov

- Vi plantede 14 slags planter i højder fra 15 centimeter til cirka 1 meter i byens nye plantekasser ved Forsamlingshuset, fortæller en begejstret bylaugsformand.

- Ideen er taget fra Havnegade i Nakskov, og Helle Kjørup Nielsen, som er gartner ved Park & Vej i Lolland Kommune, har ydet en uvurderlig hjælp og inspiration. Det er faktisk Helle, som har projekteret beplantningen i de bede ved havnen i Nakskov, som vi har ladet os inspirere af, fortsætter Ole Pedersen.

De nye bede giver en giver større sikkerhed, især for de mindste, da de kunne køre under de bomme, der var her tidligere. Frihøjden var nemlig op til 1 meter, og det var der nogle børn, som sagtens kunne cykle under.

Om plantevalget har Helle Kjørup fortalt:

- Halvdelen af sortere i de nye bede er stedsegrønne, så der også er noget af nyde og kigge på i vinterhalvåret. I staudebeplantningen er der lagt vægt på stor artsdiversitet og plantemønstret er en tilnærmelse på det naturlige, så det bliver så robuste bede som muligt - og desuden flotte at kigge på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce