cookie-og-privatlivspolitik
I år  deltager 180 hold fra Lolland-Falster og Sjælland i Giraf Cup.
I år deltager 180 hold fra Lolland-Falster og Sjælland i Giraf Cup.
Foto: FC Nakskov/ arkiv

Ugeavisen Lolland

Fodbold på savannen

180 hold deltager i Giraf Cup lørdag 25. september i Knuthenborg Safaripark.
22. september 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

BANDHOLM For femte gang inviterer FC Nakskov og Knuthenborg Safaripark til Giraf Cup, hvor unge fodboldspillere m/k i alderen fra fem til 10 år dyster mod hinanden på savannen i den populære dyrepark.

Tanken bag Giraf Cup er at skabe et stævne med fokus på sammenhold.

- Vi vil gerne skabe rammerne for et socialt stævne for børn og forældre, uden at det vigtigste er, hvem der kan lave flest mål. Det er et stævne, hvor hygge og gode fodboldoplevelser er i højsædet, og derfor uddeles der heller ikke pokaler til vinderne. I stedet får alle deltagerne medaljer for at have deltaget, fortæller Jacob Lejre Jensen, som er medlem af FC Nakskovs stævneudvalg for Giraf Cup.


100 færre hold

I år har omkring 180 hold meldt sig til at deltage i Giraf Cup.

Det er tæt på 100 færre hold end i 2019, hvor 274 hold deltog.

Annonce

Trods det er arrangørerne godt tilfredse:

- De andre år er Giraf Cup blevet afviklet i foråret. Desuden har corona betydet, at de helt små ikke har kunnet gå til fodbold i næsten to år. Ud fra det er vi godt tilfreds og regner med, at antallet af hold vil stige igen til næste år, hvor vi forhåbentligt igen kan invitere til Giraf Cup i foråret, siger Jacob Lejre Jensen.

Antallet af deltagende hold har været støt stigende gennem årene.

I 2016 var 235 hold tilmeld. I 2017 spillede lidt over 200 hold med på den smukke savanne i Knuthenborg Safaripark, og i 2018 satte stævnet ny rekord, da der deltog i omegnen af 285 hold. Sidste gang, Giraf Cup blev afholdt, var i 2019. Her deltog 274 hold, og Giraf Cup kan dermed kalde sig for et af de største endagsstævner i Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE