Annonce
Ugeavisen Lolland

Forsikrings-kamp ved dumpet bil

Var mangler ved bilen skyld i ulykken. Hvis det er tilfældet, kan det blive rigtigt dyrt - måske en personlig økonomisk ruin. Foto: Pressefoto

Dumper din bil til syn, så kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man bliver skyld i en ulykke. Man skal straks køre på værksted og får det hele ordnet. Ellers dækker forsikringen måske ikke.

LOLLAND Dumpet. Din bil har skæve lygter og nedslidte dæk. Kun kørsel til værkstedet er nu lovligt. Sådan en besked kan man nemt få, hvis man vælger at køre til syn uden først at få den tjekket af mekanikeren. Men metoden kan være risikabel, hvis mekanikeren ikke har tid - og man derfor kører videre et par uger, indtil fristen for omsyn er nået.

Det fortæller Ole Vidstrup fra Forsikringsoplysningen, der oplyser, at forsikringen altid - i første omgang - dækker ansvaret på bilen. Men er det en alvorlig ulykke, vil man kigge nærmere på sagens omstændigheder.

- Er en dumpet bilejer af sted på søndagsudflugt og bliver skyld i, at en familieforsørger køres ned, fordi bilen skrider i et sving på nedslidte dæk, så vil forsikringsselskabet nok vælge at gå efter at få erstatningsbeløbet retur fra bilejeren, så det kan blive rigtigt, rigtigt dyrt, siger han.

Lygtefejl og dagslys

Omvendt vurderer han, at bilejeren næppe vil få samme erstatningskrav, hvis bilen kun er dumpet på grund af manglende nærlys, hvis kørelyset virker, og ulykken sker i almindeligt dagslys, og ulykken derfor ikke kan kobles til bilens mangler.

- Der skal være en sammenhæng mellem årsagen til, at bilen er dumpet, og at ulykken har fundet sted, siger han og oplyser, at han ikke har hørt, at der skulle være specielt mange sager, hvor bilister har fået erstatningskrav i forbindelse med dumpede biler.

- De fleste opfører sig nok relativt fornuftigt, og forsikringsselskabet sætter typisk først den helt store juridiske maskine i gang, hvis der sker noget dyrt og alvorligt. Men det er altså alvor, når man har fået en påbud om kun at køre til mekanikeren. Det skal man ikke være i tvivl om.

Hvor grænsen præcis går i forhold til udtrykket "nødvendig kørsel i forbindelse med køretøjets reparation" kan han ikke sige præcist. Er det nødvendigt at køre langt for at hente nogle nye dæk fundet i Den Blå Avis, hvis man kan få dem tilsendt i stedet? Og dækker forsikringen hvis man kører ud til julefrokost hos sin fætter, der lige hjælper med af få justeret de lygter? Heldigvis er alvorlige ulykker i den korte omsyns-periode dog sjældne - og derfor også de juridiske slagsmål omkring dem.

Dumper bilen på grund af noget sikkerhedsmæssigt, vil der normalt være krav om, at man efter syn kun må køre i bilen med det formål at få den repareret. Kører bilen med det formål, dækker fuldstædig som normalt.

  • Var mangler ved bilen skyld i ulykken. Hvis det er tilfældet, kan det blive rigtigt dyrt - måske en personlig økonomisk ruin. Foto: Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Leder

Dragernes vagtskifte

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Annonce
Annonce
112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer