cookie-og-privatlivspolitik

4

Billeder

Leif Møller (tv) og Mogens Rasmussen har cyklet sammen i mere end 20 år. Cykelturene er med til at holde os i gang, siger de to 74-årige cykelkammerater.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Frihed at suse afsted på to hjul

Tre gange om ugen suser en flok seniorer afsted for at tilbagelægge 60-70 kilometer på deres racercykler. Blandt dem er Leif Møller og Mogens Rasmussen, begge 74 år.
25. marts 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Klokken nærmer sig 10 formiddag, og flokken af racercyklister i farvestrålende lycra og rappe cykelhjelme vokser støt på det faste mødested ved Aldi.

Nakskov Cykle Clubs formiddagshold gør klar til at sætte kurs ud mod Vestlollands landeveje. Det gør de tre formiddage om ugen. Når de tager hul på sæsonen i januar-februar. lægger de blødt ud med at tilbagelægge 50 kilometer pr. tur. Men allerede her midt i marts strækker turene sig over 60-75 kilometer.

Skal de cykle rigtig langt, går turen fx rundt om Maribosøerne.


Gamle cykelkammerater

To af de trofaste på formiddagsholdet er Mogens Rasmussen og Leif Møller.

De to herrer er begge forhenværende konkurrenceryttere og har et mere end 20 år gammelt cykelvenskab i den fælles bagage.

Annonce

- Vi elsker at cykle. Det er med til at holde os i gang. Vi kan simpelthen ikke lade være, slår Mogens Rasmussen fast.

Når de skal forklare, hvorfor det er så fascinerende at suse ud ad en landevej på to hjul, bliver de helt poetiske at høre på. Det er noget med glæde, når cyklerne ruller og synger deruda'. En intens følelse af frihed. Og lidt mere prosaisk:

- Det er bare så herligt at komme hjem og få en bad og noget mad efter de tre-fire timer i sadlen. Så har man det bare så skide godt, som Leif Møller udtrykker det.


Sporten er det nye arbejde

Mogens og Leif er godt klar over, at det ikke er en selvfølge at have så godt et helbred, så man som senior kan tilbagelægge så mange kilometer på cykel hver uge.

- Vi tænker nok for sjældent over, hvilken gave det er, og sætter nok for lidt pris på, at vi kan gøre det, vi gør. Og at have tiden, helbredet og gode venner at dele det hele med, funderer Leif Møller og fortsætter:

Annonce

- Ganske selvfølgeligt bruger vi tiden på den interesse og sport, man i arbejdslivet måtte klemme ind i en ofte knap fritid. Sporten er nu blevet det nye "arbejde", som bekvemt kan udføres i hverdagen. Med stor lyst og på hyggelig vis med "drengene" og "pigerne" på holdet.


Fælleskabet hitter

Fællesskabet er naturligvis en stor del af oplevelsen. Det er Mogens og Leif enige om.

På formiddagholdet er få af rytterne i 50'erne. En del er i 60'erne, men de fleste som Leif Møller og Mogens Rasmussen er i 70'erne.

- En gang imellem dukker der yngre folk op, som har skiftende arbejdstider og kører med, fordi det lige passer ind i deres program. Det er altid velkomment, så er der lige lidt nyt at høre. Samtidig bringer de også gennemsnitsalderen lidt ned, slår Leif Møller fast og griner lidt under cykelhjelmen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE