cookie-og-privatlivspolitik
Ann-Vibeke Munter er fortsat optimist for galleriets fremtid.

24

Billeder

Ann-Vibeke Munter er fortsat optimist for galleriets fremtid.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Galleri Lolland har lokaleproblemer

På Galleri Lolland står der lige nu et skilt med "Til leje" i de sydlige af de to lokaler. Det skyldes primært, at udlejeren er på udkig efter en højere husleje.
30. marts 2020 kl. 14:02 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Der er både lidt forretning og kunst i det, når man skal sælge sin kunst. Det kan den 56-årige Ann-Vibeke Munter tale med om, når hun fortæller om sit virke som galleri-ejer på Lolland. Hun åbnede i 2013 efter nogle år i Frankrig. Planen var at udstille både egne ting og andres i gaden,fortæller kunstneren, der typisk har mellem 10 og 15 udstillere i de to lokaler i Østergade. De betaler hver især 1050 kroner om måneden for en væg, og det skal dække husleje, rengøring og vedligehold. Samt udgifter til ferniseringer. Men huslejen må ikke være for høj, og det er årsagen til, at udlejeren i det sydlige butikslokale nu er annonceret til leje.


Billig keramik

Ann-Vibeke Munter har dog en jævn strøm af udstillere. Men hun vil ikke udtale sig om, hvilken type kunst, der sælger bedst.

- Det vil være forkert af mig at fremhæve nogle frem for andre, uddyber hun. Sikkert er det dog, at man i galleriet kan finde mange prisklasser. Det billigste er nogle keramik-figurer, der forekommer utroligt flotte kreative og attraktive til prisen. Fra omkring 500 kroner koster de.

En fordel ved galleriet er i øvrigt, at der er højt til loftet i forhold til det kunstneriske udtryk. Galleriejeren har ingen faste regler for, hvad der skal til for at gøre sig fortjent til at leje en væg eller flere. Det vigtigste er at skabe et levende galleri med masser af oplevelser for publikum.

- Derfor inviterer vi ofte gæstekunstnere ind, som mange gerne kommer for at opleve som et spændende supplement til de faste kunstnere, der plejer at udstille her, siger hun.


Flere åbningstimer

Lige nu overvejer kunstnerne at udvide åbningstiden lidt. Der er nemlig åbent torsdag og fredag 14 til 17 - og lørdag 10-13. Typisk bemandet at kunstnerne, der hjælpes ad.

- Vi burde have åbent til 14 om lørdagen, hvor mange kommer ind sent, så det er en af de små justeringer, som vi overvejer i den kommende tid, siger kunstneren, der håber, at Maribo er tilbage til normale tilstande den 2. maj, når der er planlagt fernisering. Galleri-ejeren er i øvrigt overbevist om, at kunsnerne også fremover vil have to adresser - blot kunstnerne fortsat bakker op - også om vinteren, når huslejen også skal betales.

Se billeder på ual.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce