cookie-og-privatlivspolitik
Kør bare ind - nummerpladen læses automatisk.
Kør bare ind - nummerpladen læses automatisk.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Genbrugspladsen læser bilens nummerplade

Snart er det slut med affaldskuponer. Fra nytår indfører Refa automatisk fakturering af erhvervskunder, der får aflæst deres nummerplader.
04. januar 2022 kl. 09:33

LOLLAND Fra nytår slipper virksomheder og selvstændige for at købe affaldskuponer, når de benytter Refas genbrugspladser. Det gamle kuponsystem bliver erstattet af nummerpladeaflæsning på alle genbrugspladser på Lolland-Falster.

Når en håndværker triller ind på genbrugspladser bliver nummerpladen læst af et kamera, som mange allerede kender det fra blandt andet Storebæltsforbindelsen. Nummerpladen fortæller hvordan køretøjet er registreret og hvilket cvr-nummer, der knytter sig til køretøjet.

Systemet sorterer selv de mange forskellige køretøjer, der besøger genbrugspladsen. Alle med gule plader eller papegøjeplader får automatisk en faktura for brug af genbrugspladsen.


Mulighed for undtagelse

Hvis køretøjet benyttes både til erhvervs- og privatkørsel er der mulighed for dispensation. Det samme gælder visse branchekoder, eksempelvis køretøjer der benyttes af boligselskaber.

Nummerpladeaflæsning benyttes allerede af andre affaldsselskaber på Sjælland. Det gælder blandt andre AffaldPlus på Sydsjælland. Systemet leveres af Optidata A/S i Odense. Samme firma stod bag det tidsbestillingssystem REFA havde på genbrugspladserne under den første corona-bølge.

Annonce

Prisen for at benytte genbrugspladsen som erhvervskunde er 150 kroner pr. gang. Beløbet dækker også eventuelt farligt affald.

Der siges dermed farvel til de blå og de orange affaldskuponer, som vi har arbejdet med i snart mange år. Hvis der er selvstændige erhvervsdrivende, der brænder inde med ubrugte affaldskuponer gældende for 2021, kan de få dem refunderet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE