cookie-og-privatlivspolitik
Et gammelt ikke-kondenserende fyr kan nemt indbringe 20.000 kroner - plus måske 6.500 i håndvæker-fradrag. Men lad den stå, til du har fået dit tilskud på plads.
Et gammelt ikke-kondenserende fyr kan nemt indbringe 20.000 kroner - plus måske 6.500 i håndvæker-fradrag. Men lad den stå, til du har fået dit tilskud på plads.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Gevinst til det gamle oliefyr venter

Regeringen vil med den kommende skrotningspræmie for oliefyr formentlig sætte ekstra fut under salget af varmepumper.En løsning skulle være på vej, så vi allerede i år kan begynde at bruge renere energi med ekstra stort tilskud.
05. september 2020 kl. 13:59 Af Daniel Brøns

Annonce

LOLLAND Der er mange oliefyr på Lolland - og mange oliefyrs-ejere, der kan få glæde af det, når Energiministeriet om kort tid får konkretiseret, hvordan skrotningsordningen for oliefyrsejere kommer til at fungere, når de gamle oliefyr skal skiftes til luft-til-vand varmepumper.

Ordningen blev vedtaget som en del af et større energiforlig i juni - og der regnes nu med, at det vil give omkring 20.000 kroner i skrotningspræmie til de oliefyrs-ejere, der slår til.

Lokalt sælges der allerede mange af den type anlæg, og skrotningsordningen kan give endnu mere gang i salget. Et nyt anlæg koster typisk fra 80.000 kroner og opefter, så falder den pris pludselig til 60.000, kan det motivere mange. Man kan også få håndværkerfradrag oveni, hvilket netto giver 6500 i skatterabat i alt, hvis man er to voksne i husstanden.


Pengene på vej

Regeringen arbejder lige nu på at få pengene ud i skrotningsordningen, så arbejdet formentlig kan komme i gang, så man i løbet af efteråret kan frigive en pulje, der gør det muligt at søge om tilskud allerede i år. Der er en del jura og økonomiske beregninger, som skal være på plads, inden man kender beløbet præcist - og det præcise tilskud til den enkelte omlægning.

Det ventes dog, at de mest forurenende anlæg, får de største skrotningspræmier, hvilket vil sige ikke-kondenserende oliefyr. Den type fyr bruger ofte 30-35.000 kroner til at opvarme et ældre hus. Med en varmepumpe lover de fleste producenter en besparelse på et godt stykke over 50 procent.

Og sparer man 20.000 kroner om året, så er anlægget jo tjent ind på tre-fire år, så det er typisk et tilbud, som man har svært ved at sige nej til.

Allerede nu findes der ældre tilskudsordninger, der dog ikke matcher de kommende 20.000 kroner i tilskud.

Mange lader det dog være godt med mindre, fordi de gerne vil have anlægget op at køre, inden det bliver alt for koldt, og fordi tilskuddet betyder mindre, når det skal afskrives over mange år.

Hos lokale forhandlere af varmepumper keder de sig i hvert tilfælde ikke, forlyder det når man ringer lidt rundt. Ofte kan anlægget også finansieres, så det kun koster lidt pr. måned at afbetale, uanset om man får 10.000 eller 20.000 i tilskud.

Man skal dog vide, at man ikke må sætte gang i sit projekt, inden tilskud er søgt rigtigt. Ellers mister man retten til tilskud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce