Annonce
Ugeavisen Lolland

Gevinst til det gamle oliefyr venter

Et gammelt ikke-kondenserende fyr kan nemt indbringe 20.000 kroner - plus måske 6.500 i håndvæker-fradrag. Men lad den stå, til du har fået dit tilskud på plads. Foto: Daniel Brøns

Regeringen vil med den kommende skrotningspræmie for oliefyr formentlig sætte ekstra fut under salget af varmepumper.En løsning skulle være på vej, så vi allerede i år kan begynde at bruge renere energi med ekstra stort tilskud.

LOLLAND Der er mange oliefyr på Lolland - og mange oliefyrs-ejere, der kan få glæde af det, når Energiministeriet om kort tid får konkretiseret, hvordan skrotningsordningen for oliefyrsejere kommer til at fungere, når de gamle oliefyr skal skiftes til luft-til-vand varmepumper.

Ordningen blev vedtaget som en del af et større energiforlig i juni - og der regnes nu med, at det vil give omkring 20.000 kroner i skrotningspræmie til de oliefyrs-ejere, der slår til.

Lokalt sælges der allerede mange af den type anlæg, og skrotningsordningen kan give endnu mere gang i salget. Et nyt anlæg koster typisk fra 80.000 kroner og opefter, så falder den pris pludselig til 60.000, kan det motivere mange. Man kan også få håndværkerfradrag oveni, hvilket netto giver 6500 i skatterabat i alt, hvis man er to voksne i husstanden.

Pengene på vej

Regeringen arbejder lige nu på at få pengene ud i skrotningsordningen, så arbejdet formentlig kan komme i gang, så man i løbet af efteråret kan frigive en pulje, der gør det muligt at søge om tilskud allerede i år. Der er en del jura og økonomiske beregninger, som skal være på plads, inden man kender beløbet præcist - og det præcise tilskud til den enkelte omlægning.

Det ventes dog, at de mest forurenende anlæg, får de største skrotningspræmier, hvilket vil sige ikke-kondenserende oliefyr. Den type fyr bruger ofte 30-35.000 kroner til at opvarme et ældre hus. Med en varmepumpe lover de fleste producenter en besparelse på et godt stykke over 50 procent.

Og sparer man 20.000 kroner om året, så er anlægget jo tjent ind på tre-fire år, så det er typisk et tilbud, som man har svært ved at sige nej til.

Allerede nu findes der ældre tilskudsordninger, der dog ikke matcher de kommende 20.000 kroner i tilskud.

Mange lader det dog være godt med mindre, fordi de gerne vil have anlægget op at køre, inden det bliver alt for koldt, og fordi tilskuddet betyder mindre, når det skal afskrives over mange år.

Hos lokale forhandlere af varmepumper keder de sig i hvert tilfælde ikke, forlyder det når man ringer lidt rundt. Ofte kan anlægget også finansieres, så det kun koster lidt pr. måned at afbetale, uanset om man får 10.000 eller 20.000 i tilskud.

Man skal dog vide, at man ikke må sætte gang i sit projekt, inden tilskud er søgt rigtigt. Ellers mister man retten til tilskud.

  • Et gammelt ikke-kondenserende fyr kan nemt indbringe 20.000 kroner - plus måske 6.500 i håndvæker-fradrag. Men lad den stå, til du har fået dit tilskud på plads. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt