cookie-og-privatlivspolitik
- Homestart er en NGO, som tilbyder omsorg uden krav til børnefamilier, forklarer Annelise Andersen.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Lolland

Giv en familie en hjælpende hånd

Homestart er ved at starte op i Lolland Kommune og søger derfor masser af frivillige.
12. oktober 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

LOLLAND Homestart skulle allerede være i fuld gang nu, hvis alt var gået efter planen. Det gjorde det så ikke på grund af en pandemi. Men nu tager planerne langt om længe konkrete former.

Homestart er en international frivillig organisation, en såkaldt NGO, som allerede er implementeret i 14 danske kommuner. Kort fortalt tilbyder Homestart frivillig hjælp til børnefamilier, der har svært ved at få tingene til at fungere i hverdagen.

- Familien formulerer selv, hvad den har brug for. Det er ikke den frivillige, der kommer og vurderer og fortæller, hvad familien skal og har brug for, siger Annelise Andersen, formand for lokalbestyrelsen i Homestart i Lolland Kommune.


Hjælp til selvhjælp

- Det er familien selv, der skal tage kontakt til Homestart for at få hjælp. Vi er ikke opsøgende; men vi yder en slags hjælp til selvhjælp. Man kan sige, at vi er forebyggende, inden en forebyggelse går i gang, forklarer Lisbeth Holmblad, som er ansat som koordinator af de frivillige og den eneste lønnede medarbejder i NOG'en. Lisbeth Holmblad har tidligere arbejdet som socialpædagog på Rødby Skole.


Hygge eller tøjvask

Som nævnt er det helt op til familierne at sige, hvad de har brug for. Det kan eksempelvis være at hygge med familiens børn, mens de voksne tager sig af praktiske ting eller løber en tur i skoven Det kan være at hjælpe med at putte tøj i vaskemaskinen eller tømme opvaskemaskinen, forklarer Annelise Andersen.

Annonce

Homestart yder to timers hjælp om ugen - typisk i en periode på 6-9 måneder.


Samarbejde og infomøde

Homestart er gået i gang med at gøde jorden for samarbejde med folk i sundhedssektoren, fx sundhedsplejersker, praktiserende læger, pædagoger og lærere, som gerne skal være med til at udbrede kendskabet om Homestart over for målgruppen, de hårdt ophængte børnefamilier.

For at få en familieven fra Homestart skal familien have minimum ét barn i førskolealderen, og for at blive frivillig skal man helst selv være forælder.

Homestart, som er støttet af TrygFonden og Lolland Kommune, holder infomøde 12. oktober klokken 16.30 - 18.00 på Frivillighedscentret i Maribo.

Hvis du vil vide mere om Homestart, er du også velkommen til at ringe til Annelise Andersen på tlf. 52 24 74 54 eller til Lisbeth Holmblad på tlf. 91 89 00 07.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE