cookie-og-privatlivspolitik
Dværgvædderen Plet finder sig tålmodigt i at agere cirkuskanin, og pigerne kæmper for at få ham til at forcere diverse forhindringer.

3

Billeder

Dværgvædderen Plet finder sig tålmodigt i at agere cirkuskanin, og pigerne kæmper for at få ham til at forcere diverse forhindringer.
Foto: Jan Knudsen

Ugeavisen Lolland

Gnaverhygge og ponypleje på skoleskemaet

I sidste uge hyggede 16 børn sig i dyreskolen på 4H gården ved Horslunde.
19. juli 2021 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

HORSLUNDE - Vi kunne godt have oprettet to hold i dyreskolen, for der havde meldt sig dobbelt så mange børn, som vi havde plads til, fortæller John Larsen, formand for 4H Lolland. Han valgte dog kun at tage imod de 16 børn, da han vurderede, at to hold var blevet for meget for gårdens trofaste frivillige.

Og uden de frivillige går det ikke på gården, der hører under den almennyttige og landsdækkende forening 4H, som er for alle, der interesserer sig for blandt andet natur, dyr og mad. De fire H'er står for Hjerte, Hoved, Hånd og Helbred.

De 16 dyreglade børn i alderen 7 til 12 år hyggede sig ugen igennem med dyrene på 4H-gården, hvor der blandt andet var røgt og pleje (af ponyer), gnaverhygge, ridning, krea og mokning på skemaet.

At være på "mokkeholdet" betyder, at man samler hestemøg sammen omkring gården, forklarer John Larsen, som for fjerde år er i spidsen for den årlige dyreskole i sommerferien - sammen med den trofaste og uvurderlige flok af frivillige.

Skolen kunne dog heller ikke afvikles uden det allervigtigste, nemlig gårdens dyr, der ud over ponyer og kaniner i alle størrelser også inkluderer får, geder, silkedværghøns, kanariefugle med unger i rederne og to katte - samt de mere uorganiserede flokke af svaler og fluer.

Annonce

- Det sjoveste er at komme op på en hest. Men det er også populært at strigle og pleje ponyerne og kæle med kaninerne, fortæller John Larsen, som sætter en ære i, at der ikke bliver gjort forskel på børnene, når de opholder sig på 4H gården:

- Her er alle ens, uanset hvilken del af samfundet man kommer fra. Og det er jeg sikker på, at børnene mærker og sætter pris på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE