cookie-og-privatlivspolitik
Brian Van Kuba kan godt bruge 500 timer på en kunstværk som det store, der står i baggrunden her.
Brian Van Kuba kan godt bruge 500 timer på en kunstværk som det store, der står i baggrunden her.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

God gallerisæson

Gallery O har haft en glimrende sommer, fortæller Brian Von Kuba, der godt kan bruge 500 timer på et maleri
10. oktober 2020 kl. 12:40 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Der er lidt moderne kunstmuseum over det, når man stikker hovedet ind i Gallery "O", hvor Brian Von Kuba både arbejder og sælger kunst. Kunst lavet af bondegårdsdyr blander sig med mystiske dukker og robotter og mange andre særlige detaljer rundt omkring i lokalet, der naturligvis også byder på masser af kunst på væggene, som Brian Von Kuba udstiller for sine venner uden at tage noget for det.

- Vi viser hinandens kunst frem, så sælger jeg noget, der ikke er mit eget, så sender jeg bare pengene videre, siger kunstneren, der tilføjer:

- Jeg har haft galleriet siden juni 2019, og det første år er gået over forventning det første år, men det handler ikke kun om penge, men også om, hvad der sker her. Jeg er her bare for at lave min kunst. Hvis nogen kan lide den, så køber de den måske, siger han og fremviser et maleri til 35.000 kroner.

- Men det har taget 500 timer at lave det. Man kan også købe noget, som jeg har lagt mindre tid i, og så koster det mindre, siger han og fremviser noget anden kunst, der koster fra 1000 kroner og opefter.


Giv mig en udfordring

For ham er det vigtigt at skabe noget, som folk kan lide, og han er også klar på en udfordring i ny og næ.

- Beder nogen mig om at lave et maleri med nogle bestemte farver til en bestemt pris, så går jeg bare i gang. Men det bliver mit værk i min stil, og kan de ikke lide det, så skal de ikke betale noget, siger Brian Von Kuba bestemt.


Vild med radio

Ud over at lave kunst, så er Brian Von Kuba også engageret i musik og radio. Derfor bruger han en del af ugen på at planlægge indslag til "Freies Radio Berlin 88-4" i hans eget program "Calinka Junktion", som især handler om elektronisk musik, som han selv komponerer.Han arbejder også med at skabe et "art residency" på dansk et Kunstner ophold. Det vil sige et sted, hvor kunstnere kan komme ind udefra og bo for en periode.

Vil man have en forsmag på musikken og en snak, så er Brian klar til en snak i galleriet i Vestergade de fleste dage efter 13. Du kan også se noget af kunsten på ual.dk

.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce