cookie-og-privatlivspolitik
Der er blevet flot i Østergade, men en enkelt øje-bæ skæmmer stadig nær torvet.
Der er blevet flot i Østergade, men en enkelt øje-bæ skæmmer stadig nær torvet.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Håb om nedrivning af brandtomt

Efter at Østergade i Maribo er renoveret og genåbnet, vokser interessen for, hvordan man får den sidste øjebæ i midtbyen væk. Men der er håb om, at det snart kan ske. En nedrivningsansøgning er netop indsendt til Lolland Kommune, der skal overveje at ophæve aktuel status som bevaringsværdig.
29. marts 2021 kl. 11:24 Af Daniel Brøns

MARIBO Ingen har interesse i, at der ligger en brandtomt midt i Østergade i Maribo. Hverken ejeren - Storstrøms Forsikring, de handlende i Østergade eller Lolland Kommune. Og det er en af årsagerne til, at Storstrøms Forsikring netop har indsendt en nedrivningsansøning til Lolland Kommune.

Fra direktør i Storstrøms Forsikring Per Guldbrandsen lyder det blandt andet:

- Vi har valgt at overtage bygningen og udbetale en kontanterstatning til vores kunde, men vi har ingen interesse i at eje hverken grunde eller bygninger, så vi afventer nu en interesseret køber.

EDC-mægler Klaus Andersen, der nu har jordstykket til salg, mener ikke, at man skal frygte for, at brandtomten kommer til at påvirke bybilledet i meget lang tid.

- Adressen er jo rigtig, rigtig god, så jeg har allerede haft tre fremvisninger af grunden til investorer, der også har kig på Hattens Gård, som jo er helt oplagt, hvis man skal lave en sammenhængende løsning, siger han og oplyser, at ejendomsselskabet Syddan lige nu har Hattens Gård til salg - som ligger lige ved brandtomten på Østergade 7.

Annonce

Foræringstilbud

Et væsentligt forbehold i forhold til en konkret handel er, at man sammen med et køb overtager ansvaret for fjernelse af de nedbrændte bygninger, inden man kan udvikle området yderligere. Derfor udelukker Klaus Andersen ikke, at sælger kan finde på at fjerne ruinerne af egen drift, hvis salget trækker ud.

- Prisen er jo lige nu symbolsk, så jeg tror, at en køber vil melde sig. Sker det ikke, så kan Storstrøms Forsikring naturligvis vælge at fjerne bygningerne af egen drift for at gøre grunden mere attraktiv. Om det kan betale sig, vil afhænge af en konkret vurdering, siger han.

En vigtig faktor i spillet om området vil naturligvis være, hvad Lollands kommunes administration mener om sagen, og har er det EDC-mæglerens opfattelse, at kommunen gerne ser et godt projekt, der omfatter både Hattens Gård og Østergade 7, så bymidten bliver sammenhængende og attraktiv.

- Der er således rigtig mange bolde i spil, for en finde en for området og byen god løsning.  Jeg synes at der er grund til optimisme, så mon ikke, at vi ser et skridt i den rigtige retning inden sommer, siger Klaus Andersen.

Næste skridt er sagsbehandling i kommunen, der skal bruge tid, da ejendommen er klassificeret som bevaringsværdig, hvilket kan udfordre processen.

Annonce

Direktør i Storstrøms Forsikring Per Guldbrandsen vil dog gøre sit for at finde en god løsning hurtigst muligt.

- Vi bor jo selv lidt længere oppe ad Østergade, og er medlem af handelsstandsforeningen, så vi har som de øvrige handlende i gågaden og borgerne i Maribo generelt, et stort ønske om at ejendommen ryddes og at der skabes et nyt projekt på stedet, men vi hverken kan eller vil drive dette selv, hvorfor vi afventer et snarligt tilfredsstillende købstilbud, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE