cookie-og-privatlivspolitik
Charlotte er utroligt glad for den behandling, som Faust har fået hos en af klinikkens dyrlæger Kirsten Hobolt.

14

Billeder

Charlotte er utroligt glad for den behandling, som Faust har fået hos en af klinikkens dyrlæger Kirsten Hobolt.
Foto: Stine Brøns

Ugeavisen Lolland

Her har de god tid til min hund

Charlotte fra Stubbekøbing er en af de mange, der gerne kører langt for at få hjælp til syge dyr på Maribo Dyrehospital. Vi fulgte med en dag i undersøgelsen.
14. april 2020 kl. 09:00 Af Stine Brøns

MARIBO Hold da op et apparat, man kan sætte i gang, når man elsker sin hund. Når man selv lige har fået sin gamle kat aflivet på grund af udsigten til dyrlæge-regninger på 5-6000 er der langt op til at beskrive den vej, som Charlotte fra Nykøbing er parat gå for sin elskede Schäfer navngivet Faust, der har haft et liv ind og ud af dyrehospitaler i hele sit fem år lange liv.

I dag handler besøget i Maribo mest om et af Fausts hovedproblemer: Blæregangen fungerer ikke optimalt, og prostata er forstørret. Derfor skal Faust skannes af dyrlæge Kirsten Hobolt, der giver sig god til at snakke med Charlotte ved ankomsten. Faust virker også helt upåvirket af situationen. Han kender Kirsten og er vant til de kolde undersøgelsesborde, forklarer Charlotte, der genner Faust op på bordet, så dyrlægen kan gå i gang.

Mens Kirsten arbejder med skanneren, fortæller Charlotte årsagen til, at hun kører turen.

- Min første dyrlægeoplevelse var ikke særlig god. Faust havde slået poten, der blev inficeret, men min daværende dyrlæge tog det slet ikke alvorligt, så den gik længe med et åbent sår, indtil jeg fik fat i Maribo Dyrehospital, hvor jeg fik rigtig god hjælp i forhold til desinficering og pasning af forbindingerne, siger hun.

Siden da har hun valgt Maribo Dyrehospital, og det er desværre blevet til mange ture, da Faust lider af en svær betændelsestilstand i sine led og muskler.

Annonce

- De første år var den ret frisk, og vi trænede meget i Politihundeforeningen, men pludselig fik den ondt, og det viste sig, at den havde en infektion i knæleddet. Og da den blev undersøgt, blev det afsløret, at den havde store problemer med infektion - og også havde andre problemer, siger Charlotte, der er ret fortrøstningsfuld i forhold til prostata'en, der viste sig at være ret stor ved skanningen, men ikke forandret.

- Faust har en godartet forstørrelse af prostataen, som en gang imellem giver ham problemer med at tisse, siger dyrlæge Kirsten Hobolt, der har givet Faust en antihormonel behandling for at få styr på tilstanden.

Charlotte præsenterer også et andet problem Faust har fået: At Faust har fået hårtab et par steder på kroppen. Et kig i mikroskopet afslører hurtigt, at håret ikke er slidt af - men er ved at dø og derfor falder af. Faust får noget B-vitamin og en creme med hjem til at behandle det med, så det burde blive bedre, ellers må vi tage en biopsi af huden for at se hvad den underliggende mekanisme er vurderer Kirsten Hobolt, der er glad for at kunne hjælpe engagerede hunde-ejere som Charlotte og hendes hund Faust.

- Jeg nyder virkelig hver dag på jobbet, hvor jeg kan afhjælpe udfordringer og lindre smerter. Jeg kan slet ikke lade være med hele tiden at sætte mig ind i nye behandlingsmuligheder, for det bedste er jo, når man kan løse problemer, så dyrenes livskvalitet forbedres, siger hun.

Da Faust har kroniske smerter er der ikke en rigtig mirakelkur, der kan gøre den rask med det samme, siger dyrlæge Kirsten Hobolt.

Annonce

- Den har til tider mange smerter, så vi må hjælpe den med smertestillende og anden medicin, og så må Charlotte hjælpe med sin kærlige behandling med hundesvømning og anden fysisk træning sideløbende, så den kan få det lidt bedre dag for dag. Lige nu er det rigtigt godt, at det ser ud til, at blæren fungerer fint, og Faust trives, så jeg tænker, at der går noget tid, inden jeg ser ham igen, siger hun og fortæller, at konsultationen i dag kostede 1500 kroner.

Flere billeder på ual.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE