cookie-og-privatlivspolitik
Herdis Balle har skabt et godt kompromis mellem det gamle og det nye i butikken.
Herdis Balle har skabt et godt kompromis mellem det gamle og det nye i butikken.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Historisk Broderimagasin nænsomt moderniseret

Broderimagasinet i Maribo har nu fået sit historiske inventar blandet med noget mere moderne. Men det er virkelig en lettelse i hverdagen, fortæller Herdis Balle, der har haft butikken i 62 år og nu har brug for lidt nye praktiske løsninger, når hun bevæger sig rundt.




02. oktober 2021 kl. 15:06 Af Daniel Brøns

MARIBO Hvis man vil se, hvordan en brodeributik så ud for 62 år siden, ville et god bud være at rejse til Maribo, hvor Herdis Balle har haft butik i 62 år - med masser af inventar fra starten.

Men det har coronaen ændret på. De høje reoler i udstillingsruderne er væk - og det samme er en af de store betjenings-diske - og det var nødvendigt siger Herdis Balle.

- De nye reoler giver et meget bedre overblik over vores mapper og designs, og i vinduerne er det nu blevet meget lettere at komme rundt, siger den nu 76-årige forhandler, der skal sikre sig lidt bedre mod fald-ulykker end tidligere, da hun var lidt hurtigere til bens.


Gulvtæppe og nymalet

Samtidig har hun også sikret sig nogle meget pænere omgivelser. Nyt gulvtæppe, nymalede vægge og meget andet hører til nyskabelserne, der har gjort det lettere at bevæge sig rundt. Og det har Herdis tænkt sig at blive ved med.

- Jeg elsker mit arbejde og nyder at se mine kunder, så hvorfor skulle jeg stoppe, spørger hun og fortæller, at hun også fortsat tager opgaver ind til hjemme-syning. Men lidt har hun dog alligevel nedtrappet.

Annonce

- Ind imellem kører jeg hjem en halv eller en hel time tidligere. Men kun hvis der er hjælp i butikken, for kunderne skal ikke gå forgæves, siger hun bestemt.

Broderimagasinet deltager på Maribo Craft Days 12-17 oktober - med åbent alle dage og med udstilling af julebroderier i Jyske Bank. Se mere på www.maribocraftdays.dk.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE