cookie-og-privatlivspolitik
Museumsbamserne har fået midlertidigt husly i Søndergade 18, hvor forbipasserende kan få et kig ind til plysdyrene i diverse udstillinger.

5

Billeder

Museumsbamserne har fået midlertidigt husly i Søndergade 18, hvor forbipasserende kan få et kig ind til plysdyrene i diverse udstillinger.
Foto: Katrine Hartmann

Ugeavisen Lolland

Hjemløse bamser holdt flyttedag

Bamserne i Nannas Bamse Museum er flyttet ud af lokaler på 1. sal i Toldboden og ind i midlertidige udstillingslokaler i Nakskovs gågade.
24. februar 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Samtidig med at Toldboden er sat til salg, blev bygningens flere tusinde "lejere" hjemløse.

Siden 2015 har Nannas Bamse Musem nemlig holdt til i den debatomsuste bygning på Nakskovs havnefront og på 1. sal beboet en hel afdeling, hvor museets omkring 2.500 bamser har været anbragt i fantasifulde temaudstillinger. Her har Nanna og hendes familie inviteret indenfor, når Toldboden i forbindelse med byjubilæum og kulturfestivaler har holdt åbent for offentligheden, og her har drømmen om et unikt bamsemuseum i den grad kunnet folde sig ud for familien Mersebak.


Familieforetagende

Tvillingesøstrene Nanna og Emma var 9 år, da Nannas Bamse Museum for første gang slog dørene op. Det var i familiens eget hjem i et villakvarter i Nakskov, og udstillingen bestod primært af pigernes egne bamser.

SIden er samlingen vokset til mere end 2.000 bamser.

- Det er både bamser, som Nanna og Emma selv har anskafftet, og bamser, som vi har fået forærende af pigernes klassekammerater og af lokale folk. Ja faktisk også fra andre dele af landet. For eksempel har museet fået bamser forærende af en dame fra Fyn, fortæller pigernes mor, Heidi Mersebak, som pointerer, at bamsemuset hele tiden har været et familieforetagende.

Annonce

- Det var i sin tid Nanna, som fik ideen, så derfor kom samligen til at hedde Nannas Bamse Museum, ligseom det ofte har været Nanna,som har stået i spidsen, når museet har været i medierne.


Ude over bamsealderen

Emma og Nanna er i dag 16 år, og bamser har ikke den samme fascinationskraft på teenagepigerne som førhen.

Derfor har de bestluttet af afhænde alle bamserne. Det falder sammen med, at museet nu ikke længere kan holde til i Toldboden.

I sidste uge blev alle bamserne pakket ned i omkring 50-60 plastiksække, mens et lille udsnit blev pakket ud igen for at blive midlertidigt udstillet i et tomt butikslokale i Nakskovs gågade. Det er i nummer 18, hvor Sportmaster førhen lå.

Hvis nogle skulle være interesseret i at overtage bamserne og fortsætte bamsemuseet, så ring til Heidi Mersebak på 51 29 68 20.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE