cookie-og-privatlivspolitik
Maimouna er kurvefletter i Senegal, og arbejder sammen med firmaet A Deal with Care.
Foto: pr

Ugeavisen Lolland

Hør om bæredygtig handel

Kom til event i Fair Trade i Nakskov og mød en af butkkens børedygtige leverandører.
22. oktober 2021 kl. 16:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Tirsdag 26. oktober klokken 9-21 afholder Fair Trade Lolland et arrangement i Fair Trade butikken, Søndergade 17 i Nakskov, med importør Hein Ole Kock om hans produktion af kurve i Senegal. Firmaet hedder A Deal with Care, og hans oplæg kommer til at handle om: Kærlighed til et enkelt menneske og til et land og dets folk.

De multifarvede kurve er håndlavede, og de er produceret af kvinder i Theis Regionen ca 120 km nord for Dakar i Senegal. Hein Ole Kock køber kurvene direkte af kvinderne, der er selvstændige erhvervsdrivende. De organiske kurve er vævet af strå og tråde, lavet af blade fra palmer, og det smukke mønster opstår ved, at der væves en farvet tråd omkring stråene.

Det specielle ved H.O. Kocks firma er, at det er Fair Trade certificeret, så derfor prioriterer han et socialt ansvar over for producenterne, foruden bæredygtighed. Firmaets hovedformål er at hjælpe små erhvervsdrivende i Afrika med at skabe økonomisk cirkulation og vækst i deres forretninger. Når man køber varer hos A Deal with Care, kan man være sikker på, at de kvindelige producenter får en god og fair pris for deres varer.

Efter oplæg og diskussion serverer FTL et glas vin, og der er fri entre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE