cookie-og-privatlivspolitik
Menneskene har sat deres spor, hvor de slog sig ned. Men der har også været store vandringer.
Menneskene har sat deres spor, hvor de slog sig ned. Men der har også været store vandringer.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Hør om fortidens store folkevandringer

Vores nysgerrighed på verden har til alle tider draget os mod det ukendte land bag de fjerne horisonter. Mod nye muligheder og håbet om en bedre fremtid, selvom rejsen kunne være farefuld. I et foredrag på Stiftsmuseet kan du høre mere fortidens folkevandringer.
11. juni 2021 kl. 06:37 Af Daniel Brøns

MARIBO Fra de tidligste urmenneskers migrationer til jordens fjerneste afkroge, over jernalderens folkevandringer og til polareventyrere og astronauter i nyere tid. Alle er de forbundet af det samme fænomen: Rejsen. 

For mange i stenalderen var rejsen et livsvilkår. I tiden inden landbrugets indførelse flyttede man rundt i takt med årstidernes skiften. Og i dag ved vi, at mange af de tidligste bønder kom til landet udefra. Pionerer, som medbragte ny viden, korn og husdyr. 

Anders Rasmussen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster siger: 

- Betød disse folkevandringer, at nye stammer blandede sig med dem, der allerede boede i et givet område? Havde de nye tanker, ideologier og håndværksmæssige teknikker med, og hvilken indflydelse fik det for den lokale befolkning? Det er nogle af de emner, som vi kommer ind på.  

Det foregår 16. juni klokken 19 på Stiftsmuseet i Maribo og koster 115 kroner. dbr

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE