cookie-og-privatlivspolitik
Træner John Christiansen på bassinkanten med et udsnit af holdet, der træner tirsdag og torsdag aften, fra venstre Henrik, Lone og Lene.

2

Billeder

Træner John Christiansen på bassinkanten med et udsnit af holdet, der træner tirsdag og torsdag aften, fra venstre Henrik, Lone og Lene.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Hovedet skal ned under vandet

På Nakskov Svømmeklubs voksenhold kan du både overvinde vandskræk, lære nye svømmearter og få optimeret din svømmestil.
30. november 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Mange holder af at tage en tur i svømmehallen for at få en omgang god motion ved at svømme et par baner frem og tilbage i det opvarmede vand.

Men for nogle er det ikke nok. De vil have større udfordringer i det våde element og udvikle deres svømmeevner.

Som nu Lene.

Hende møder Ugeavisens udsendte, som er taget til Nakskov Svømmecenter en tidlig tirsdag aften for at følge et af de voksenhold, som Nakskov Svømmeklubs mangeårige træner, John Christiansen, underviser.

Lene er mødt op for første gang iført badedragt og svømmebriller, for hun er blevet træt af at stå ved bassinkanten for at følge sine børn boltre sig i den opvarmede vand. Lenes 11-årige datter er konkurrencesvømmer, og nu vil mor altså også lære at svømme ordentligt - og ikke med hovedet oven vande, som kun amatører gør det!

Annonce

Sjovere med program

Lone har været med på svømmeholdet, der træner tirsdag og torsdag aften, i hele 6 sæsoner. Lone kan godt lide, at der er et træningsprogram, som udfordrer hendes evner i vandet. Hun er blevet dobbelt så hurtig til brystsvømning ved at udvikle sin teknik, og så trives hun godt med at træne på et hold, fordi det giver en form for forpligtelse over for holdkammeraterne til at møde op.

Henrik er i gang med sin 3. sæson på svømmeholdet for voksne. Henrik nyder svømningen, som er en motion, der styrker hele kroppen og samtidig er så skånsom, at den hverken fører til overbelastning eller skader.


Motion og teknik

- De fleste voksne kan svømme; men at blive god til at svømme, det er noget helt andet, slår træner John Christiansen fast.

Som eksempel nævner han det at kunne styre sit åndedræt, så man kan svømme med hovedet under vand og kun have brug for at trække vejret ganske få gange under tilbagelægningen af en bane i bassinet. En øvelse, der øger bevidstheden om, hvor længe man kan holde vejret under pres,. 

På voksenholdet trænes dette, ligesom man kan lære eller få optimeret sine evner inden for de fire svømmearter: bryst, ryg, crawl og butterfly.

Annonce

John har også et voksenhold om onsdagen. Her kan begyndere lære at svømme. Man kan få genopfrisket barndommens svømmelærdom eller decideret få hjælp til at overvinde vandskræk.

Mere info på nskswim.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE