cookie-og-privatlivspolitik
Annette Gry Svåbæk både synger, spiller og fortæller historier fra sit nye domicil på Fejø.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

Hun puster liv i Fejøs historie

Færdig med at møde fast op hver dag på arbejdsmarkedet har Annette Gry Svåbæk fundet nye udfordringer på Fejø, hvor hun nærmest har fået status som øens levende museum.
21. juli 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

FEJØ Det stod ikke ligefrem i stjernerne, at Annette Gry Svåbæk skulle blive en livlig og interessant bærer af Fejøs gamle historie. Nylig tilflytter, som hun jo er!

Det var da også lidt af et tilfælde, der gjorde, at hun blev turistguide på den lille ø, blot få måneder efter, at hun selv var blevet øboer på Fejø med billigt hus og fri fra lønarbejde - 60 år gammel.

- Jeg blev kontaktet, om jeg kunne tænke mig at være vikar. Først tænkte jeg, at det var på skolen, da jeg har arbejdet som lærer i mere end 30 år. Men det var slet ikke det, der var på tale. Derimod skulle jeg være turistguide, og jeg havde blot lidt over en dag til at lære ruten at kende, fortæller Annette Gry Svåbæk og fortsætter med at fortælle om, at hun fik interesse for guideturene og fortællingerne fra Fejø med det samme.

Siden har det udviklet sig til et helt show, hvor tilflytteren fortæller om sine egne oplevelser sammenflettet med Fejøs mere end 8.000 år gamle historie.

- Det er mine egne historier, og ofte har jeg slet ikke årstal og faktuelle fakta med i mine beretninger, afslører Annette Gry Svåbæk.

Annonce

Hendes Fejø Fortællinger er i stadig udvikling. Ofte udvidet tilfældigt, når hun lige møder én eller hører noget fra øen, som betager hende.

Så udvider historierne sig, og på de små håndvenlige kort i forskellige farver skriver hun stikord til sine Fejø Fortællinger. Nogle kort er allerede fyldt ud, mens andre venter på mere af det spændende.


Fortællinger i haven

Du kan møde Annette Gry Svåbæk hjemme i hendes egen have på Fejø, hvor hun byder på "Fejø Fortællinger krydret med sange og smagsoplevelser fra øen", som der står i præsentationen.

Haven ligger på Brigetvej 3, og resten af sommerens fortælle-eftermiddage er mellem klokken 14 og 15 på følgende datoer: 20., 21., 28. og 29. juli.


Annette ved Møllen

Du kan også møde Annette Gry Svåbæk ved Fejø Mølle hver søndag i august mellem klokken 14.30 og 15.15.

Annonce

Her vil hun krydre sine fortællinger med sange af Kai Normann Andersen og Sven Gyldmark.

Jo, Annette har så absolut fået sin retræte krydret med de ting, hun elsker og lever for, nemlig sang, musik og fantastiske fortællinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE