Annonce
Ugeavisen Lolland

Hyggelig tjans at være cykelpilot

Cyklerne har motor og findes også i en model, der kan transportere en kørestol. Her er det fra venstre Hans Henrik, Frank, Svend Aage og Mona på tur. Foto: Lisbet Rasmussen

Både plejehjemsbeboere og de frivillige cykelpiloter har stor glæde af at køre ture på de omkring 15 cykelrickshaw, som findes på plejecentrene rundt om i Lolland Kommune.

LOLLAND At cykle ud i det blå med kaffe på termokanden og måske endda et lille stykke kage til at spise under den hyggelige pause, man holder undervejs!

Det lyder da ikke så tosset endda, og det er da også, hvad både plejehjemsbeboere rundt om på Lolland Kommunes plejecentre ser frem til, når de skal på tur i en cykelrickshaw med en frivillig cykelpilot ved styret.

Mona, som er ret ny beboer på plejecenteret Skolebakken i Nakskov, nyder turene på den særlige cykel, der har plads til en kørestol som hendes.

- Jeg har slet ikke noget besvær, når vi skal ud at køre. De andre gør al arbejdet, og så kan jeg bare sidde og vinke og nyde det, siger hun med glimt af humor bag brillen.

Cykelpiolterne får dog hjælp af en elmotor, som er installeret på alle cyklerne - både dem uden og med plads til en kørestol. Den sidste type vil man gerne have nogle flere af.

Cyklerne har motor og findes også i udgave, der kan transportere en kørestol. Her er det fra venstre Hans Henrik, Frank, Svend Aage og Mona på tur. Foto: Lisbet Rasmussen

Fællesture til Langø og Fejø

- Det er en stor glæde at opleve, hvordan vores passagerer i cyklerne nyder det. Samtidig er der mulighed for hyggeligt socialt samvær mellem cykelpiloten og passageren under turene, fortæller cykelpilot Hans Henrik.

En af de andre piloter, Svend Aage, har været med siden starten i 2016 og er nu gået på "pension". Han har aftjent sin værnepligt som cykelpilot, som han siger.

- Men jeg har virkelig haft mange gode oplevelser gennem årene. Ikke mindst de fællesture, vi fik arrangeret til blandt andet Fejø og Langø. Her var vi fem cykler med én eller to beboere på hver cykel, som drog af sted. Vi havde madkurv og kaffe med og holdt mange pauser undervejs. Det var faktisk det vigtigste, griner Svend Aage.

På udflugten til Fejø var det er par logistik-elever fra CELF, som stod for transporten af cyklerne over til Fejø, og så cyklede piloterne selv rundt med passagererne på den idylliske ø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangler piloter

Før corona var der 30-40 cykelpiloter i hele kommunen. Så mange er der ikke dukket op endnu, efter pandemien er ved at tone ud.

Så hvis du har lyst til aa være cykelpilot, kan du kontakte aktivitetsmedarbejder Lisbeth Olsen på plejecenter Skolebakken på telefon 54 67 67 67 eller på mail liols@lolland.dk

  • Cyklerne har motor og findes også i en model, der kan transportere en kørestol. Her er det fra venstre Hans Henrik, Frank, Svend Aage og Mona på tur. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Cyklerne har motor og findes også i udgave, der kan transportere en kørestol. Her er det fra venstre Hans Henrik, Frank, Svend Aage og Mona på tur. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Har været på Dølle i årevis: I år bryder de traditionen

112

Genbrugs-problemer: Det er ikke deres job, fastslår politiet

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

112

33-årig kvinde gik amok på bar

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Guldborgsund

Overrasker: Markant ændring på årets Dølle

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

112

Lå på lur: Tip førte til 48 sager

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Annonce
Annonce
Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne