cookie-og-privatlivspolitik
Søren Hansen er det jordbundne og hyggelige samlingspunkt for spinningsucces'en i Ravnsborg Motions- og Sundhedscenter.

2

Billeder

Søren Hansen er det jordbundne og hyggelige samlingspunkt for spinningsucces'en i Ravnsborg Motions- og Sundhedscenter.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Hyggeligt at spinne i Horslunde

Folk kommer langvejs fra for at spinne på Ravnsborg Motions- og Sundhedscenters gammeldags "analoge" cykler. Men hvorfor?
17. marts 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

HORSLUNDE Hans navn er Hansen - Søren Hansen. Han er ikke hemmelig agent, men derimod hemmeligheden bag det faktum, at der næsten hver eneste hverdagsaften sidder en hel flok folk og tramper i pedalerne på en type spinningcykler, der er så analoge, så tunge at slæbe rundt på og så langt fra de digitale vidundere, ethvert fitnesscenter kan stille til rådighed, at det kan forekomme ude af trit med tiden.

Ikke desto mindre træner mellem 60 og 65 entusiastiske motionister på spinningcyklerne, som skal slæbes ud midt på gulvet i træningssalen, inden der kan sadles op.


Nede på jorden

En del af deltagerne på spinningholdene kommer langvejs fra - ret mange fra Nakskov.

Når de skal fortælle, hvorfor de har fravalgt et digitaliseret fitnesscenter tæt på, hvor de bor, til fordel for et tomt, neonoplyst rum i udkanten af Horslunde, hvor de endda selv skal slæbe den tunge cykel ud på gulvet, indstille sadel og styr og selv medbringe digitale gadgets, hvis de som minimum vil følge deres egen puls under træningen, så lyder det sådan her:

- Det er sjovt og så dejligt uformelt. Og så er det hyggeligt, at Søren er drivkraften. Her er plads til alle, siger Henrik.

Karen, som bor i Nakskov men er født og opvokset i Horslunde, kalder det for "hjemstavnsfitness", og for Karin er det en stor fordel, at man kan melde sig til fra gang til gang og betale en flad 20'er, når man er med.

- Det gør det hele meget lettere, og så er der altid god musik til træningen - ikke så meget med teknofis, slår Karin fast.

- Søren er ankeret, og det er altid hyggeligt, når han er i nærheden, lyder det fra Michael.


Ikke så meget fis

Hvis Søren Hansen selv skal forklare, hvorfor spinning i Horslunde er blevet så populært, peger han på, at alle kan melde sig til fra gang til gang - og endda i sidste øjeblik. Og så er det ikke det store udstyrsstykke at spinne i Horslunde. Man behøver kun et par cykelsko, cykelbukser med indlæg, en drikkedunk med vand i og et gammelt håndklæde til at tørre sved af panden med.

- Cyklerne er også simple, og så er der god musik under øvelserne - i stedet for et tændt fjernsyn, som der jo er i mange fitnesscentre, siger Søren.

I det hele taget er der ikke så meget fis og slet ingen sundhedsfanastisme, når man spinner i Ravnsborg Motions- og Sundhedscenter. Til gengæld er der tit sjove hygge-events, som når Søren på Facebook og med kort varsel inviterer til håndboldkamp i Ravnsborghallen - efter en gang spinning, fællesbad og et par øl, som skal bundes, inden kampen begynder.

Hvem sagde, at sundhed behøver at være kedelig!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce