cookie-og-privatlivspolitik
Lige nu savner vi scener som denne med masser af glade børn, der træner og hygger sig, mens de holder sig sunde.
Lige nu savner vi scener som denne med masser af glade børn, der træner og hygger sig, mens de holder sig sunde.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Idrætten lider med Corona

I Lolland kommune er der kommet 1.321 færre medlemmer det seneste år. Trods en stor indsats fra både de frivillige og landets kommuner satte corona et tungt aftryk på DGI og Danmarks Idrætsforbunds medlemstal i 2020.
17. april 2021 kl. 09:17 Af Daniel Brøns

LOLLAND Lukkede haller, tomme omklædningsrum og urørte græsbaner. Landets idrætsforeninger har været hårdt ramt af restriktioner og skiftende forsamlingsloft det seneste år, og det kan ses på medlemstallene. På landsplan er der kommet 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), så der nu er 2.216.675 medlemmer.

I Lolland kommune har Corona medført en samlet tilbagegang på 1.321 medlemmer fra 2019 til 2020, så der nu er 12.728 medlemmer i kommunens 124 idrætsforeninger.

Så der er nu et stort behov for at få alle tilbage i fællesskabet, lyder det fra DGI og DIF, der glæde sig over, at langt størstedelen af medlemmerne har holdt fast i deres medlemskab og betalt kontingent i 2020, selvom idrætsforeningerne i det forgangne år i perioder var lukket ned.

Undersøgelser viser, at danskernes aktivitetsniveau generelt faldt i corona-året 2020, blandt andet på grund af fraværet af foreningsfællesskaber, så håbet er nu, at vi snarest kommer tilbage til den sunde normal på Lolland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE