cookie-og-privatlivspolitik
Et sjældent syn: Tomt i Traktørstedet, hvor der er plads til 33 siddende gæster. Men heldigvis er der masser af plads udenfor, når vejret er godt.
Et sjældent syn: Tomt i Traktørstedet, hvor der er plads til 33 siddende gæster. Men heldigvis er der masser af plads udenfor, når vejret er godt.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Juleoptimisme hos Krenkerup

På Krenkerup Gods er de relativt tilfredse med sæsonen. For selv om restauranterne i København bløder, så har det været den bedste sommer nogensinde i traktørstedet.
17. oktober 2020 kl. 12:52 Af Daniel Brøns

SAKSKØBING Der er som regel godt fyldt op, når Krenkerup Traktørsted har åbent fra fredag til søndag. Og folk kommer især for stemningen på det gamle gods - og den gode øl, fortæller Louise Berling Brun, der er kommunikationschef i bryggeriet.

- Vi har haft den bedste sommer nogensinde med masser af danske turister, der har nydt at sidde indenfor og ude i vores store gårdhave, siger hun og fortæller, at man på Krenkerup ud over diverse snacks kun kan få én ret på menuen: Et frokostbræt til 130 kroner, der er vældig populært.


Stolte traditioner

Men det er især bryggetraditionerne og historien bag øllet, der tiltrækker kunderne, vurderer Louise Berling, der - ligesom gæsterne - ser en god historie i, at maltbyggen til øllet kommer fra Krenkerups jorde.

- Vi dyrker selv maltbyg, som sendes til forarbejdning i et af Tysklands bedste malterier. Dertil kan vi så købe specialmalte, så kombinationsmulighederne nærmest er uendelige, forklarer hun.

Kun vand, malt, humle og gær må tilsættes i øllen. Så smagsvarianterne kommer ud fra, hvordan man arbejder med netop disse råvarer - præcis som efter det tyske "Reinheitsgebot".

Annonce

Der er dog ingen regel uden undtagelse, så bryggeriet har lejlighedsvis en myntestout, der er tilsat mynte, og så har juleøllen også lidt krydderier iblandet.


Julebryggen sælger

Lige nu gælder det dog at få det vigtige julesalg i hus. I lørdags slog bryghuset for første gang dørene op for årets juleøl, der både bliver solgt i traktørstedet og ved port-salg på pladsen foran. Og det er der mange, der benytter sig af, fortæller Louise Berling Bruun.

- Det er nemt lige at køre op til porten og så læsse øllet direkte over i bilen, så vi kan ekspedere mange på den måde, når vi har åbent fredag til søndag, siger hun og oplyser, at der normalt også er fuldstændig udsolgt i traktørstedet.

- Presset er særlig stort lige nu, hvor afstandskravene medfører, at vi må være 33 gæster indendørs. Men så må vi håbe på nogle lune efterårsdage, så flere kan sidde i gårdhaven.

Og bliver man under besøget så glad for den nye juleøl, så kan det i øvrigt være en idé at købe den på en toliters såkaldt "Stakitflaske" med hjem. Flasken fås med frit valg af indhold for 190 kroner og kan siden genopfyldes for 85 kroner så ofte man har lyst.

Annonce

Med kun få måneder tilbage af året håber Krenkerup Bryghus på, at det lykkes at komme igennem 2020 med en bedre omsætning end i 2019.

- Vi har nogle gode år her på det sidste, så vi håber ikke, at 2020 går tilbage. Men nu må vi se, siger kommunikationschefen, der er optimistisk for fremtiden. Hun anbefaler at bestille bord, hvis man her i coronatiden vil være helt sikker på plads.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE