cookie-og-privatlivspolitik
Skal kirken bestå, er der brug for et menighedsråd - og blandt andet i domkirkens sogn er det svært at få fundet.
Skal kirken bestå, er der brug for et menighedsråd - og blandt andet i domkirkens sogn er det svært at få fundet.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Kamp at skabe et nyt menighedsråd

Den 15. september er der valg til menighedsrådene i Danmark. Og blandt andet i Maribo er der desperat mangel på kandidater.
12. september 2020 kl. 15:02 Af Daniel Brøns

MARIBO Bodil Lindsten fra Maribo Domsogns menighedsråd er en af de mange, der i disse dage bider negle over det kommende valg til menighedsrådet, der i år foregår på en helt ny måde. I stedet for det klassiske kampvalg med stemmesedler til hele sognet, så afholdes der en valgforsamling som vælger menighedsrådet. Valgforsamlingen minder meget om den måde en bestyrelse i en foreningen vælges på generalforsamling. Men interessen er ikke stor.

- Det er ingen hemmelighed, at det er svært at finde folk til at stille op. Ikke alene skal vi være otte i rådet, men der skal også gerne være 4-5 suppleanter. For er én eller to fraværende, skal en suppleant ind for at vi lovligt kan tage de centrale økonomiske beslutninger i rådet, siger hun.

- Lige nu mangler vi nok 5-6 personer, der har lyst til at stille op, så vi håber, at mange kommer og enten stiller op eller stemmer på mødet, siger hun og understreger, at der ikke er så meget arbejde i det - men masser af hyggeligt samvær.

Så vil man være med i rådet eller stemme om det nye råd, så skal man bare mde op den 15. september i Sognets Hus i Kirkestræde 6A i Maribo klokken 19. Andre steder i landet finder tilsvarende møder sted. På møderne kan man også få en snak om menighedsrådets opgaver,kompetancer og hidtidige arbejde.

Kun medlemmer af folkekirken med valgret i sognet kan stemme, men møderne er helt åbne for interesserede i offentligheden.

Annonce

Du kan læse om dit lokale valg på din lokale menigheds hjemmeside eller facebookside. Det er samme dag, men tidspunktet kan variere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE