Annonce
Ugeavisen Lolland

Landsbybageren lever stadig

Tim og Anja Siegvardsen holder af deres livsstil som selvstændige. Men de er afhængige af trafikken og opbakningen lokalt. Foto: Daniel Brøns

I Stokkemarke findes et af de få eksempler på, at bagere stadig kan overleve i småbyer. Men det kræver hårdt arbejde - og en landevej.

Stokkemarke De virker både veloplagte og positive, da ugeavisen spontant kigger ind i den gammeldags bager, der ligger midt på Vestre Landevej i Stokkemarke. Bag disken står Anja Siegvardsen, der hurtigt assisteres af bageren Tim Siegvardsen, der netop er vågnet af sin middagslur. Luren har han brug for, da han for tiden har to jobs. Om aftenen er han lagerarbejder på Scandlines, og om natten bager han brød til bageriet. Og det passer ham glimrende.

- Jeg kan godt lide at arbejde, så når der er brug for det, så har jeg det fint med at arbejde to steder, siger bageren, der sammen med hustruen i 2006 valgte at købe bageriet i Stokkemarke - og faktisk fået et udmærket forretning ud af det - på trods af et dårligt udgangspunkt.

- Da vi overtog, havde bageriet været lukket i 14 måneder, og Brugsen havde købt deres egen ovn også, så det var ikke lige de allerbedste forudsætninger, husker Tim.

Gammeldags koncept

Parret er dog glade for de lave omkostninger, der giver lidt mindre stress. Det giver plads til at fokusere på det gode gammeldags koncept - med et bageri i baglokalet og udsalg forrest.

- Det giver den helt rigtigt duft i butikken - og det giver en rigtig tæt kontakt til kunderne, siger Tim, der kun bager til kunder i butikken.

- Der er simpelthen så få penge i at levere til andre brødudsalg, så jeg vil hellere give hele vores fokus på det nære, siger han og fortæller, at der i Stokkemarke kun bor omkring 600 borgere. Derfor er der brug for kunderne fra de cirka 3500 biler, der kører igennem i døgnet.

- Vejarbejde er klart vores værste fjende, for vi har prøvet, hvad der sker, når der er økonomisk krise, eller når trafikken til Nakskov bliver ledt en anden vej, siger han og fortæller, at de også har oplevet gode tider - såsom da roetransporterne fra Sjælland et efterår skulle til sukkerfabrikken i Nakskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt for familien

At Tim i perioder har haft to jobs, og at økonomien ikke altid har været den mest fantastiske, har dog ikke ændret på, at det løber rundt for parret, der er glade for deres livsstil, fortæller Anja Siegvardsen:

- Vi har jo to piger, der altid har vidst, at der var nogen hjemme, når de kom hjem - og at de ikke behøvede at være helt alene hjemme, når de var syge. Og så har vi jo altid været parat til at køre dem ud til vennerne og hente dem igen, siger Anja, der også er glad for at bo og arbejde i det lokalområde, som familien kommer fra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rejser til USA

At de arbejder seks dage i ugen, tager de med, for så er der også den fordel, at man kan lukke i de perioder, hvor der er billige flybilletter, så det er da blevet til en del rejser gennem årene - meget gerne til USA. Og måske bliver det til endnu flere rejser i fremtiden.
- Huset har vi snart betalt helt ud, og det kommer til at kunne mærkes på økonomien siger Tim Siegvardsen, der er 42 år, mens Anja er 39 - så de har mange gode år tilbage med bageriet.

Hvad der derefter skal ske, er de enige om:

- Så lukker bageren formentlig, for selv om vi kan lide denne livsstil, så er det nok ikke så mange, der tør kaste sig ud i det. Jeg tror, at vi bliver de sidste ejere af Stokkemarke Bageri, men til gengæld bliver vi også ved til det sidste, siger Tim Siegvardsen.

  • Tim og Anja Siegvardsen holder af deres livsstil som selvstændige. Men de er afhængige af trafikken og opbakningen lokalt. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken