cookie-og-privatlivspolitik
Ejner Konggaard (i rød skjorte) foran havnecafeen i Langø, som han har forpagtet.
Ejner Konggaard (i rød skjorte) foran havnecafeen i Langø, som han har forpagtet.
Foto: Ole Pedersen

Ugeavisen Lolland

Langø har igen fået havnecafé

Efter 49 år i USA er Ejner Konggaard flyttet til Langø, hvor han nu forpagter Langø Havnecafé og Grill.
08. juni 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LANGØ Pinsedag var der liv og hygge på havnekajen i Langø. Folk kom nemlig fra både nær og fjern for at nyde det gode pinsevejr og ikke mindst for at besøge havnens grillbar og café, som har fået ny forpagter.

I vinter så det ellers på et tidspunkt ud til, at Langø skulle gå sommersæsonen i møde uden grill og café på havnen. Den forpagter, som stod for serveringerne sidste sommer, havde nemlig ikke lyst til at fortsætte.

Men så fik bestyrelsen for Langø fiskerihavn, som ejer cafébygningen, en henvendelse, som de ikke kunne sige nej til.


Hjem fra USA

I begyndelsen af april fik Langø en ny indbygger, nemlig Ejner Konggaard, som var vendt hjem til Danmark efter i en menneskealder at have boet i USA, hvor han i mange år levede af at sælge lastbiler.

- Da jeg hørte, at cafeen på havnen ikke havde nogen forpagter og derfor ikke ville åbne i sommer, så tilbød jeg mig som forpagter, fortæller Ejner Konggaard, som ikke er interesseret i at spinde guld på havneeventyret.

- Jeg gør det for at hjælpe byen, og blot udgifter og indtægter gå lige op, så er jeg glad, fortsætter den nye langø-beboer. Han har hyret et par damer og et par unge medhjælpere til at passe cafeen i det daglige; men hvis der kommer en spidsbelastning, vil den nye forpagter ikke være bleg for selv at grille en kylling og svinge en øl eller en kop kaffe over disken nede ved kajen.


Holder af byen

Ud over to voksne børn i USA har Ejner også en voksen datter, som bor på Bogø. Så da han kom til Danmark, tænkte han først på at købe et hus på den lille ø ved Farø; men stedet faldt alligevel ikke rigtigt i hans smag.

- Så begyndte jeg at kigge efter helårshuse, og det første jeg så, var huset her på Ramsøvej i Langø. Det kunne jeg lide med det samme, og byen var også fin, syntes jeg. Og nu holder jeg faktisk af at være her og bo i byen, smiler Ejner Konggaard.

Som ung tog han et par år til Grønland, hvor han mødte en amerikansk kvinde, han blev gift med - og så gik turen ellers til USA.

- Jeg boede først i Michigan. Siden blev jeg skilt, og så drev jeg firma i mange år i Florida, fortæller Ejner Konggaard, som ikke har et gran amerikansk accent i sin udtale. Til gengæld spores en anelse syngende fynsk - men det skyldes nok, at Ejner er født og opvokset i Nyborg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce