cookie-og-privatlivspolitik
Arne Hansen har brugt fire kilo kit i arbejdet.
Arne Hansen har brugt fire kilo kit i arbejdet.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Løft til købmandsgården

Den gamle købmandsgård Willers Gård i Rødby har set bedre dage, så det har kostet en del arbejde for maleren at få vinduerne pæne igen, og nogle af dem skal også en tur på snedkeriet i Nakskov.
07. oktober 2020 kl. 11:41 Af Daniel Brøns

Annonce

RØDBY. Vinduerne har nok været renoveret mere end én gang siden gården blev bygget i 1729 til købmanden Jens Marcussen, men det er en ordentlig omgang, der skal til, for at få dem pæne igen, fortæller maler Arne Hansen, der arbejder for malerfirmaet Carl Frederiksen, da vi møder ham i gang med renoveringen.

- Jeg har da foreløbig brugt fire kilo kit til de gamle vinduer, og mon ikke det i alt vil tage to-tre uger alene at få malet vinduerne, vurderer maleren, der glæder sig over, at kommunen har sat sig for at gøre bygningen pæn og vedligeholdt.

- Det er jo et vigtigt samlingssted for Rødby, så det er en opgave, som jeg er glad for at være med til, siger Arne Hansen, der formentlig er færdig, når avisen udkommer.

Når Arne er færdig, skal virksomheden Sv. Iversen fra Nakskov, der er en af de få snedkerier på Lolland snedkerere på de medtagne vinduer. Sv. Iversen skal også kalke.

Sv. Iversens direktør Magnus Jakobsen fortæller, at selskabet også skal i gang med restaurerng af Theisens Gård i Nakskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce