cookie-og-privatlivspolitik
Louise Buhl Skjold (tv) og Dorthe Christina Petersen glæder sig til at byde kunderne velkomne i Vin og Brød.
Louise Buhl Skjold (tv) og Dorthe Christina Petersen glæder sig til at byde kunderne velkomne i Vin og Brød.
Foto: Anders Hansen

Ugeavisen Lolland

Lolland får nyt madkulturhus

Med omkring 20 ansatte og en beliggenhed midt på torvet er der lagt op til en stor satsning, når Café Vin&Brød åbner den 7. marts.
05. marts 2020 kl. 15:00 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO. Der er brug for mere liv på torvet i Maribo med udeservering sommeren igennem - og med lækre omgivelser indendørs, hvor alt skal være en hyldest til gode smagsoplevelser.

Det er en af tankerne bag det nye Café Vin&Brød, der ud over at være spisested også rummer en bagerudsalg og vinbar. Bag forretningen står blandt andre ejeren af 2010 Vin & Velsmag Ebbe Frahm.

Alle produkter til bagerudsalget købes hos Pabst Bakery som bliver leverandør til det nye bagerudsalg. Marc Pabst har flere gange deltaget i og vundet guld for Danmarks bedste rugbrød samt Danmarks bedste madbrød.

Og det er tanken at kombinere muligheden for at købe lækre madvarer med servering, fortæller bestyreren af forretningen Dorthe Christina Petersen, der står i spidsen for hele det nye team, der er ansat på enten fuld tid eller timelønsansatte. Blandt medarbejderne er de tidligere ansatte fra Parbst, der lukker på den gamle adresse.

De ansatte vil fremover både skulle servere vin og brød. Torsdag til lørdag er holder vinbaren åben I kælderen og her kan byder menukortet på en varm ret eller tapas frem til kl. 22.00.

Dorthe Christina Petersen forklarer:

- Faktisk er det jo en helt almindelig café med fokus på lækre smagsoplevelser inspireret af både det danske og det sydlandske. Alt efter sæsonen vil menukortet derfor variere, siger hun.

Og skulle man forelske sig i en vin i vinudsalget i kælderen, er det muligt at tage den med op i restauranten og nyde den til maden - mod en merpris naturligvis.

- Men vi vil have et fornuftigt udvalg af vine på menukortet som alle kan købes på glas eller flaske.

Bageren er åben hver dag fra klokken 6.

- Caféen og bagerudsalget er åben alle ugens dage - og derudover til 22 torsdag til lørdag, hvor serveringen efter 17 styres fra vinbaren, forklarer hun.

Første varme ret på menukortet torsdag bliver i øvrigt Ungarsk Gullasch med surdejsbrød fra Pabst er lavet af Louise Buhl Skjold, der tidligere har været med i iværksætteri som bestyrer af caféen i Pilgrimshuset i Maribo. Er man mere til den lette sult, kan man købe tapas for 150 og meget andet lækkert fra spisekortet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce