Annonce
Ugeavisen Lolland

Lolland får nyt madkulturhus

Louise Buhl Skjold (tv) og Dorthe Christina Petersen glæder sig til at byde kunderne velkomne i Vin og Brød. Foto: Anders Hansen

Med omkring 20 ansatte og en beliggenhed midt på torvet er der lagt op til en stor satsning, når Café Vin&Brød åbner den 7. marts.

MARIBO. Der er brug for mere liv på torvet i Maribo med udeservering sommeren igennem - og med lækre omgivelser indendørs, hvor alt skal være en hyldest til gode smagsoplevelser.

Det er en af tankerne bag det nye Café Vin&Brød, der ud over at være spisested også rummer en bagerudsalg og vinbar. Bag forretningen står blandt andre ejeren af 2010 Vin & Velsmag Ebbe Frahm.

Alle produkter til bagerudsalget købes hos Pabst Bakery som bliver leverandør til det nye bagerudsalg. Marc Pabst har flere gange deltaget i og vundet guld for Danmarks bedste rugbrød samt Danmarks bedste madbrød.

Og det er tanken at kombinere muligheden for at købe lækre madvarer med servering, fortæller bestyreren af forretningen Dorthe Christina Petersen, der står i spidsen for hele det nye team, der er ansat på enten fuld tid eller timelønsansatte. Blandt medarbejderne er de tidligere ansatte fra Parbst, der lukker på den gamle adresse.

De ansatte vil fremover både skulle servere vin og brød. Torsdag til lørdag er holder vinbaren åben I kælderen og her kan byder menukortet på en varm ret eller tapas frem til kl. 22.00.

Dorthe Christina Petersen forklarer:

- Faktisk er det jo en helt almindelig café med fokus på lækre smagsoplevelser inspireret af både det danske og det sydlandske. Alt efter sæsonen vil menukortet derfor variere, siger hun.

Og skulle man forelske sig i en vin i vinudsalget i kælderen, er det muligt at tage den med op i restauranten og nyde den til maden - mod en merpris naturligvis.

- Men vi vil have et fornuftigt udvalg af vine på menukortet som alle kan købes på glas eller flaske.

Bageren er åben hver dag fra klokken 6.

- Caféen og bagerudsalget er åben alle ugens dage - og derudover til 22 torsdag til lørdag, hvor serveringen efter 17 styres fra vinbaren, forklarer hun.

Første varme ret på menukortet torsdag bliver i øvrigt Ungarsk Gullasch med surdejsbrød fra Pabst er lavet af Louise Buhl Skjold, der tidligere har været med i iværksætteri som bestyrer af caféen i Pilgrimshuset i Maribo. Er man mere til den lette sult, kan man købe tapas for 150 og meget andet lækkert fra spisekortet.

  • Louise Buhl Skjold (tv) og Dorthe Christina Petersen glæder sig til at byde kunderne velkomne i Vin og Brød. Foto: Anders Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

112

Klip og bøder på Vestlolland

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse