cookie-og-privatlivspolitik
Søren Navne bliver bladchef for den nye ugeavis og kunne mødes på hele Lolland, når han ikke er på kontoret.
Søren Navne bliver bladchef for den nye ugeavis og kunne mødes på hele Lolland, når han ikke er på kontoret.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Lolland samles i ny ugeavis

Den 4. februar får Lolland en ny ugeavis. Ambitionen er at samle hele Lolland i ét husstandsomdelt medie, der samler området og medvirker til at skubbe på den aktuelle positive udvikling i området.
29. januar 2020 kl. 10:36 Af Daniel Brøns

"Vi favner Lolland". Sådan lyder det nye slogan for Danmarks nyeste ugeavis, der med base i Nakskov og Maribo nu skal dække hele Lolland - med et oplag på knapt 30.000 eksemplarer.

Det er en stor nyhed på Lolland, hvor man har modtaget to forskellige ugeaviser i postkassen. Lollands-Posten har dækket Maribo og området øst for Søllested, mens Extraposten har dækket Nakskov og det vestlige Lolland.

Opdelingen har været meget fint i tråd med handelsbyernes opland. Lollands-Posten har derfor kun undtagelsesvist omtalt begivenheder i Nakskov, mens Extraposten kun sjældent har omtalt begivenheder i Maribo. Og det på trods af, at der kun er omkring 25 minutter i bil mellem de to byer.

Søren Navne, der bliver bladchef for den nye ugeavis, synes derfor, at det giver rigtig god mening at samle hele Lolland i én avis.

- Reelt er det jo ærgerligt, hvis man som borger i Nakskov en weekend tror, at der ikke rigtigt sker noget spændende hernede, selv om der rent faktisk er jazzfestival lige ovre i Maribo. Så kører folk måske helt til Nykøbing, Næstved eller København, hvis de vil ud at høre musik den weekend. Med Ugeavisen Lolland er det ambitionen at sikre borgerne et tilhørsforhold til hele Lolland, og vi tror på, at vi kan være med til at gøre den forskel, siger bladchefen, der på annoncesiden oplever stor interesse for projektet - også fordi annoncørerne nu når ud til et dobbelt så stort publikum.

Annonce

Redaktionelt har avisen sat sig det ambitiøse mål, at den skal give overblik. Det gælder både i forhold til kommende kulturelle begivenheder og i forhold til den traditionelle journalistik med politistof, politik, debat, nyheder og baggrund.

I den sammenhæng har redaktionen taget kontakt til en række af de mange lokale ildsjæle, der er med til at udvikle Lolland erhvervsmæssigt og kulturelt. Redaktør for Ugeavisen Lolland Daniel Brøns siger:

- Avisen er naturligvis med til at samle Lolland, når vi skriver om de ting, som sker i området, men vi skaber et endnu større engagement omkring mediet, når læserne selv kommer til orde i spalterne. Derfor har vi afsat plads til debat og en klumme hver uge.

Daniel Brøns oplyser, at avisen planlægger flere større interviews og reportager fra området. Desuden ser han gerne, at avisen med mellemrum kan være undersøgende og dermed sætte den offentlige dagsorden.

- Ugeavisen Lolland er jo en del af et stort mediehus med mange muligheder for synergieffekter, så vi har rigtigt gode muligheder for at får en spændende og dagsordensættende avis på gaden, tilføjer han.

Annonce

At aviserne sammenlægges giver også god mening forretningsmæssigt, fortæller bladchef Søren Navne, der med to store ugeaviser på henholdsvis Lolland og Falster ser en levedygtig forretningsplan i mange år fremover.

- Selv om ugeaviserne presses af annoncerne på sociale medier, så viser undersøgelser, at man får langt større værdi pr. investeret krone ved at annoncere husstandsomdelt, siger bladchefen, der lige nu ser, at mange annoncører på Lolland-Falster benytter sig af den brede vifte af muligheder, der i øvrigt findes i koncernen. Man kommer rigtigt langt ud, hvis man lokalt både er til stede i ugeavisen, i radioen og online, så jeg fornemmer, at vores annoncører er rigtigt godt tilfredse med den nye struktur, der gør det nemt at komme ud i hele området, siger Søren Navne, der understreger, at det fortsat er planen at være massivt til stede på Lolland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE