cookie-og-privatlivspolitik
Erindringsbogen har mange fine illustrationer.
Erindringsbogen har mange fine illustrationer.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

Lollandske minder fra besættelsestiden

LollandBibliotekerne begyndte i marts sidste år at efterlyse erindringer fra besættelsestiden. De er nu udkommet i en bog.
15. maj 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LOLLAND Det er 75-året for befrielsen, vi helst vil fejre, og ikke 80-året for besættelsen. Derfor var målet at udgive bogen 5. maj 2020, og det er også lykkes at få den færdig, men lige nu befinder vi os i en krise, som ikke kan sammenlignes med besættelsestiden, men den har alligevel mange konsekvenser for måden, vi omgår hinanden på. Vi skal holde afstand. Bibliotekerne er også stadig lukket, så alene af den grund fejres bogudgivelsen ikke med reception.

Bogen er på 226 sider. I alt har 34 bidraget til bogen med deres erindringer. Enkelte af historierne er leveret af deres efterkommere, men langt de fleste var børn, da Danmark blev besat. Bogen giver derfor mest et indblik i, hvordan besættelsestiden blev oplevet på Lolland set med børns øjne. Men det gør ikke historierne mindre interessante. Det er vidt forskellige oplevelser, de har haft hver især.  

Forfatterne får et eksemplar af bogen sendt med posten eller leveret i postkassen, hvis de bor på Vestlolland. Alle andre kan købe den - dog foreløbig kun hos Bog & Idé i Nakskov og Maribo. Når bibliotekerne åbner igen, vil man selvfølgelig også kunne købe den der, såvel som på Nakskov Turistbureau.  KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce