cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Formanden er klar med måleren, der er lille, men som kræver en mand på stedet med en stor svensknøgle.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Målere finder vandspildet

Flere vandværker skifter for tiden til digitalt. Det er en stor fordel for brugerne, fortæller Flemming Møller, der er formand for Tirsted - Skørringe - Vejleby Vandværk. Ud over den nemmere aflæsning får man også en større sikkerhed mod vandspild, fordi vandværket følger bedre med.
27. oktober 2020 kl. 13:16 Af Daniel Brøns

SKØRRINGE Mange af os vil nok opdage det, hvis toilettet løber. Man hvad nu, hvis vandrøret uden for huset er utæt. Og værre: Hvis målerbrønden ligger ude i vejen, og alt vandspildet derfor går på vores egen måler? Så risikerer man en stor regning fra vandværket.

Den risiko er ikke elimineret ved at skifte til digitale vandmålere, men den er minimeret, fortæller vandværksformanden Flemming Møller.

- Når vi opdager et usædvanligt stort vandforbrug, er det let for os at køre rundt med vores servicebil, der i fremtiden får trådløs forbindelse til alle de målere, som den møder på sin vej, forklarer han og uddyber, at man derfor nemt vil kunne se det, hvis en måler har flyttet sig usædvanligt meget.

- Det kan selvfølgelig også være fordi nogen har fyldt deres swimmingpool eller den slags, men det kan vi jo også nemt se, når vi kører, og så kan vi banke på og spørge forbrugeren med det samme, så vi sammen kan finde ud af det, siger han.


Ingen garanti

Alligevel understreger han, at vandspild - også i fremtiden - vil være forbrugerens ansvar for alt det spild, der sker fra måleren og videre mod forbrugeren. Så det er en god idé at have styr på, om man er forsikret - eller på anden vis har sikret sig mod spild - både i forhold til vandskade og det ekstra vandforbrug.

Annonce

Desuden er det en god idé med mellemrum at kigge på måleren, så man selv har et overblik over, hvordan det går med vandforbruget. Ud over måleren findes også forskellige anordninger, der automatisk lukker for vandet ved vandspild, men det er ikke noget, som vandværket arbejder med.

- Vores vigtigste motivation med at etablere digitale målere overalt er først og fremmest, at folk slipper for at aflæse målere. Det er en udfordring for især de ældre medborgere, der har svært ved at kravle ud til utilgængelige målere, siger han og oplyser, at vandværket installerer målere i løbet af vinteren og kontakter forbrugerne løbende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE