cookie-og-privatlivspolitik
Hjemmelavede pølser laves ikke længere af ret mange slagtere. Men i Maribo lever håndværket videre gennem Kjeld Hasselstrøm.
Hjemmelavede pølser laves ikke længere af ret mange slagtere. Men i Maribo lever håndværket videre gennem Kjeld Hasselstrøm.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Maribos rigtige slagter findes i supermarkedet

Kjeld Hasselstrøm, der er den sidste slagter i Maribo, er i dag ansat i Meny i Maribo. Her laver han specialiteter i store mængder. Han er blandt andet kendt for sin leverpostej og pølser.
01. april 2021 kl. 12:26 Af Daniel Brøns

MARIBO Sylte, leverpostej, kødpølse og Kjeld Hasselstrøm er for mange lig med noget, som man køber vakuumpakket i køledisken. Men sådan er det ikke i Meny i Maribo, hvor Kjeld Hasselstrøm arbejder fast. Han har tidligere - som Maribos sidste slagter - haft forretning i Østergade, men han er glad for at være rykket over i Meny.

- I dag handler de fleste jo deres madvarer i supermarkederne, så jeg er glad for at kunne lave det samme her som tidligere, siger han og viser en rygeovn frem, hvor han laver et utal af pølser, hvilket ikke er helt normalt i en delikatesseafdeling.


Gammeldags slagter

- Der er langtfra alle slagtere, der ved, hvordan man laver pølse, så jeg vedligeholder et håndværk, der ikke er mange, som dyrker her på Lolland, siger han og fremviser en køledisk, som er fyldt af hans specialiteter, som folk ofte kører langt for at få fingre i.

- især min leverpostej er meget efterspurgt. Jeg tror, at jeg laver 150 kilo om ugen af den, og det tal har været stigende år for år, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE