Kjeld Hasselstrøm, der er den sidste slagter i Maribo, er i dag ansat i Meny i Maribo. Her laver han specialiteter i store mængder. Han er blandt andet kendt for sin leverpostej og pølser.
MARIBO Sylte, leverpostej, kødpølse og Kjeld Hasselstrøm er for mange lig med noget, som man køber vakuumpakket i køledisken. Men sådan er det ikke i Meny i Maribo, hvor Kjeld Hasselstrøm arbejder fast. Han har tidligere - som Maribos sidste slagter - haft forretning i Østergade, men han er glad for at være rykket over i Meny.
- I dag handler de fleste jo deres madvarer i supermarkederne, så jeg er glad for at kunne lave det samme her som tidligere, siger han og viser en rygeovn frem, hvor han laver et utal af pølser, hvilket ikke er helt normalt i en delikatesseafdeling.
Gammeldags slagter
- Der er langtfra alle slagtere, der ved, hvordan man laver pølse, så jeg vedligeholder et håndværk, der ikke er mange, som dyrker her på Lolland, siger han og fremviser en køledisk, som er fyldt af hans specialiteter, som folk ofte kører langt for at få fingre i.
- især min leverpostej er meget efterspurgt. Jeg tror, at jeg laver 150 kilo om ugen af den, og det tal har været stigende år for år, siger han.