cookie-og-privatlivspolitik
Bodil Egeberg fik på mødet årets optimistpris overrakt af Birger Christensen. Prisen fik hun for sit utrættelige arbejde med at skabe Maribo Craft Days.
Bodil Egeberg fik på mødet årets optimistpris overrakt af Birger Christensen. Prisen fik hun for sit utrættelige arbejde med at skabe Maribo Craft Days.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Middelalderen indtager Maribo

I september 2022 bliver Maribo fyldt med skjalde, smede, bønder, riddere og skønjomfruer, der vil bo på byens torve og gader. Det er bare en af de mange planer, der blev fremlagt, da de handlende torsdag den 11. september drøftede deres aktivitetstilbud til byen i det kommende år.
15. november 2021 kl. 11:50 Af Daniel Brøns

MARIBO De handlende i Maribo har efter alt at dømme brugt coronaåret 2021 på at tænke store tanker. Tanker, der blev fremlagt i et fyldt mødelokale i Restaurant Bangs Have, hvor der sædvanen tro blev serveret biksemad på årets planlægningsmøde.

Et af de store samtaleemner blev hurtigt Birgitta-festivalen, som Ugeavisens Torben Larsen har arbejdet betydeligt med i året. Sammen med de andre i foreningen er det besluttet at gøre festivalen til en fuldblods middelalder-festival i samarbejde med Middelaldercentret ved Nykøbing, der ifølge Torben Larsen foreløbig har vist sig meget interesseret i at engagere frivillige i at flytte til byen og skabe liv og oplevelser. En tanke, der udløste stor interesse, men som også bidrog til endnu et kapitel i snakken om, hvorvidt man skal have åbent til klokken 20 tre dage i træk, hvis Maribos borgere hellere vil opleve middelalderens musik, akrobatik, mad - og hvad der ellers hører til en festival. Måske var det bedre at holde længe åbent om sommeren efter onsdagsmarkederne, når shopping kan ligge i naturlig forlængelse af ferieoplevelserne på en dag, hvor de fleste turister er midt i deres ferieuge.


Marked er flagskibet

Onsdagsmarkedet blev hurtigt også omdrejningspunktet for meget af den fælles idéudvikling, fordi det er en af de helt store succeser for Maribo, der nu trækker turister fra hele Storstrøms-regionen. Derfor skal markederne udvikles med endnu flere oplevelser, hvilket der - takket være øget kommunal støtte - nu er bedre mulighed for at tilbyde.


Børn i fokus

Både på onsdagsmarkederne - og i resten af året har aktivitetsudvalget i handelsforeningen generelt valgt at sætte langt mere fokus på børn. Blandt tankerne og de mere konkrete planer er hestevognskørsel ved juletid, troldefestival i efterårsferien med gratis aktiveter for alle med udklædning, børnefokuseret sankt hans, børnenisser i gaden i julemåneden og meget andet. Samt naturlivis alle de nuværende traditioner såsom Magisk Festival, der også planlægges afholdt i 2022.


Sort onsdag før jul

Efterhånden som debatten skred frem lød der stigende frustration over, at byen har svært ved at finde et godt koncept for aftenåbent om fredagen. Ofte har Nakskov og Nykøbing åbent de samme dage, og store byer har for vane at trække kunder fra de små, mens det sjældent sker modsat. Derfor overvejer aktivitetsudvalget nu at foreslå nogle andre dage - måske onsdage, og måske midt i måneden fremfor omkring lønningsdag. Også juletræstændingen bliver formentlig flyttet i 2022, så den ikke falder sammen med "Black Friday", hvilket ellers er ved at blive en tradition. Oplevelsen er nemlig, at folk ikke går ud og handler, når de har hygget ved juletræet.

Annonce

Ressourcer savnes

For at få succes med planen er det vigtigt med både penge og frivillige. Pengene går det lidt bedre med efter at Lolland Kommune nu er begyndt at støtte handelsstanden direkte, så der er råd til materialer og underholdning.

Til gengæld kniber det for de handlende med at få tid til koordineringen og planlægningen. Men viljen var bestemt til stede på mødet, der både var konkret med de nære planer og visionært på den lange bane. Og bakker butikkernes sponsor-modtagere også op, er der lagt op til et oplevelsesrigt 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE