Annonce
Ugeavisen Lolland

Mie har skrevet en huske-bog til sin søn

Som alle andre mødre nyder Mie at have skønne mor/ barn-oplevelser. Her er hun og Carl ude at køre i veteranbil iTivoli. Foto: Privat

Mie Mikkelsen fra Maribo har en kronisk kræftsygdom. Det har hun skrevet en bog om og dedikeret den til sin 7-årige søn Carl.

Ny BOG I 2012 fik Mie den bedste julegave i hele sit liv, nemlig Carl, som kom til verden 23. december det år. 34-årige Mie ammede sin lille søn længe men mærkede en dag en knude i det ene bryst, som hun selv med ro i sindet slog hen som en mælkeknude. Lægerne på Rigshospitalet fandt dog frem til en ganske anden og skræmmende diagnose, nemlig brystcancer. Så den dag, hvor Mies barsel var slut og hun efter planen skulle have begyndt igen på sit arbejde som socialpædagog, lå hun i stedet i narkose for at få fjernet kræftknuden under en brystbevarende operation.

- Det var forfærdeligt. Carl var ikke engang fyldt et år, da jeg fik kræft. Jeg var fyldt med tanker om, at jeg skulle dø fra mit lille barn. Jeg havde dødsangst og drømte om min egen begravelse, husker Mie i dag.

De næste par år blev alting bare værre:

Fra den første - tilsyneladende vellykkede - operation med efterfølgende kemoterapi, strålebehandlinger og traumatisk hårtab, hvorefter Mie blev raskmeldt. Herefter til fundet af endnu en kræftknude i samme bryst. Derefter sag om fejlbehandling og endnu et tilbagefald med fund af metastaser i både lever og knogler.

I dag er 42-årige Mie Mikkelsen erklæret kronisk syg og må se i øjnene, at hun resten af livet skal leve med kræften og bruge store mængder af tid og energi på at følge behandlinger, som for en periode kan holde sygdommen i ave.

- Forskerne gør hele tiden fremskridt, og vi håber jo på, at de finder ny medicin, som kan hjælpe og måske kurere min kræft, siger Mie.

Det hjælper mig at tænke på de lykkelige tider, når jeg er helt nede i et sort hul.
Mie Mikkelsen elsker at sejle i dragebåd sammen med andre kvinder, der har været ramt af brystkræft. Foto: Lisbeth Hjort

Bogen til Carl

Nu er Mie en kvinde, som ikke sådan lader sig slå ud. Heller ikke, selvom modstanderen har så grusomt et navn som cancer. I næste uge udgiver hun således en bog, hvis titel siger alt om en ukuelige vilje og et lyst livssyn. Bogen hedder nemlig "Jeg har da tænkt mig at blive 90".

- For et par år siden begyndte jeg at skrive mine oplevelser ned omkring mit sygdomsforløb. Det begyndte egentligt som et privat projekt, hvor jeg ville skive til min søn Carl. Bogen er ikke en børnebog men nærmere mine tanker til ham fra mig, fortæller Mie Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inspiration til andre

Fra at være en slags private dagbogsoptegnelser udvidede projektet sig til at blive et decideret bogprojekt. Ikke en bog om at komme ud på den anden side af et kræftforløb - for det kommer Mie ikke. Hun er erklæret kronisk syg. Derimod er "Jeg har da tænkt mig at blive 90" er en fortælling om, hvordan man kan tage lederskab over sin egen tilværelse, hvor vigtigt det er at bevare troen på at kunne besejre kræften, og hvad kærligheden til et lille barn kan betyde for at leve et givende liv - selv med en kronisk og livstruende sygdom.

Bogen er dedikeret til Mies søn, og indtægterne fra salget af bogen vil gå direkte ind på en konto til Carl.

- Det har aldrig været en mulighed for mig give op og forblive nede i de dybe sorte huller, som jeg en gang imellem befinder mig i som kræftpatient. Min søn er min største styrke, og han skal have den glade og nærværende mor, han fortjener. Men selvfølgelig er det hårdt at leve med den konstante frygt for, at han skal blive moderløs, siger Mie og fortsætter:

- Kampen mod kræft handler ikke kun om kemo. Den handler om at være stædigt positiv, samle på gode oplevelser og have fokus på det, der bygger op i stedet for det, der bryder ned. Når jeg er nede i et sort hul, prøver jeg at tænke på, at jeg nogle gange også er højt oppe på et bjerg af lykkefølelse. Det hjælper mig at tænke på de lykkelige tider, når jeg er helt nede i et sort hul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrmand på dragebåd

Mie kommer oprindeligt fra Lolland. Hun er opvokset i Maribo. Hun gik på Blæsenborg Skole lige fra 1. klasse og har stadig tæt kontakt til Lolland. Dels gennem sin familie dels gennem sit sommerhus i Nysted, som hun ofte finder ro i at besøge, når København blive for hektisk. Her har Mie boet i hele sit voksenliv. Hun er uddannet socialpædagog med en akademisk overbygning og har i mange år arbejder blandt psykisk syge.

Mie kan ikke længere have et almindeligt fuldtidsarbejde. Men hun arbejder som frivillig rådgiver hos Børns Vilkår, og hun har været med til at etablere en dragebådsforening for kvinder, som har været gennem et brystkræftforløb. I dag er hun styrmand for foreningens dragebådshold, som i 2018 deltog i en turnering i Firenze med 4.000 andre brystkræftoverlevere. Næste internationale dragebådsturnering foregår i New Zealand i 2022.

- Vi er allerede begyndt at træne op, og jeg glæder mig helt vildt til at deltage sammen med de andre, slutter den altid optimistiske Mie.

Mie Mikkelsens "Jeg har tænkt mig at blive 90 år" udkommer 27 maj på forlaget Linje H. Bogen kan bl.a. bestilles i Bog & Ide i Maribo og i Nakskov.

  • Som alle andre mødre nyder Mie at have skønne mor/ barn-oplevelser. Her er hun og Carl ude at køre i veteranbil iTivoli. Foto: Privat
  • Mie Mikkelsen elsker at sejle i dragebåd sammen med andre kvinder, der har været ramt af brystkræft. Foto: Lisbeth Hjort
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland