cookie-og-privatlivspolitik
Folkene bag projektet EGN er (fra venstre) Vibeke Knöchel Christensen, Asmus Gamdrup Jensen, Peter Nøhr Christensen, Ulla Schaltz og Louise Beck Brønnum.
Folkene bag projektet EGN er (fra venstre) Vibeke Knöchel Christensen, Asmus Gamdrup Jensen, Peter Nøhr Christensen, Ulla Schaltz og Louise Beck Brønnum.
Foto: Museum Lolland-Falster

Ugeavisen Lolland

Millioner til lokal madkultur

Med 7,5 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden kan folkene bag madkulturprojektet EGN dække op til en enestående buffet af lokale aktiviteter. 20.000 lokale folk bliver involveret i løbet af de næste tre år.
21. maj 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LOLLAND Trilleboller og ærtemælk. Egnsretter fra Lolland-Falster, som nok ikke mange under 50 år kan nikke genkendende til - endsige har smagt!

Men det kan være, at flere lokale snart får mere viden i ørene og smagsoplevelser på tungen om madkulturen på Lolland-Falster, når egnens historiske madkultur skal kortlægges, udvikles og sættes i spil i et samarbejde mellem folk på Sydhavsøerne, børn og unge under uddannelse samt fødevareproducenter, madaktører og kulturhistoriske institutioner. Det sker takket være en donation på 7,5 mio. kroner fra Nordea-fonden til Museum Lolland-Falster.

Projektet EGN løber over de næste tre år med aktiviteter som fx åbne kokkeskoler, langbordsmiddage, smag på-dage og frugtplukningsarrangementer. Alt sammen med afsæt i historien, lokale råvarer og lokal madkultur.

På programmet står også høstfest-middag i De Gamle Huse i Maribo, tidligere kendt som Frilandsmuseet, og herregårdsmiddag på herregården Pederstrup. Fællesspisning udgør i det hele taget et væsentligt element i projektet. At spise sammen er med til at samle og styrke den lokale identitetsfølelse, som er et af målene med projektet.


Madkultur dokumenteres

Direktør for Museum Lolland-Falster, Ulla Schaltz, ser store perspektiver i projektet, for med EGN kan museet nemlig byde ind med kulturhistorien og øernes historiske fødevaretraditioner i videreudviklingen af øernes lokale madkultur.

- Fortællingerne om egnens mad og madkultur, som findes gemt i de historiske arkiver og folks hukommelse, skal vi have frem. Vi skal aktivere Lolland-Falsters kulinariske visdom og sikre dens bevarelse gennem interviews af ældre medborgere og bruge det aktivt sammen med lokale råvarer, så Lolland-Falsters naturgeografiske potentialer sættes i spil, og madkulturen sætter nye skud fra sine historiske rødder, siger museumsdirektøren.

EGN tænder i løbet af 2020 op under komfuret, sætter gryderne over og er klar til at servere de første aktiviteter i 2021.

Kender du til egnsretter eller lokale, kulinariske specialiteter, så kontakt EGN via Museum Lolland-Falster på denne mailadresse: post@museumlollandfalster.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce