cookie-og-privatlivspolitik
Op til jul blev gaverne pakket ind med omtanke for miljøet hos Lohse i Nakskov.
Op til jul blev gaverne pakket ind med omtanke for miljøet hos Lohse i Nakskov.
Foto: Vinnie Lejre Nørgaard

Ugeavisen Lolland

Mode med miljøomtanke

I dametøjsbutikken Lohse i Nakskov afspejler både udvalg og håndtering af varerne stor omtanke for miljø og bæredygtighed.
05. januar 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Fra at være en branche, som er blevet forbundet med smukke fotomodeller, elegante parisiske catwalks og supersmarte klude til klædeskabet, har tøjbranchen gennem de sidste år bevæget sig i en noget mere suspekt retning, hvor miljøsvineri, "brug-og-smid-væk"-kultur og usle forhold hos tøjproducenter i den tredje verden er blevet uundgåelige brands.

Det er ikke uden grund, mener Karina Lohse, som i lang tid har tænkt over og arbejdet med, hvordan hun i sin forretning kan sætte mere fokus på bæredygtighed og større omtanke for miljøet. Det har allerede betydet forandringer i forretningen.

- Jeg tænker over, hvilke leverandører, jeg handler med, og vælger primært dem, som arbejder med miljø og økologi. Det er ganske vist små dråber; men vi er på vej, siger Karina Lohse og fortæller om, at bæredygtigheden skal afspejles i hele forretningen og ikke kun i vareudvalget på hylderne og bøjlerne.

- Hvis Lohse skal have en bæredygtig profil, er jeg fx også nødt til at tænke på, hvordan transporten af varerne foregår og på, hvordan vi arbejder i butikken, forklarer Karina.

Alt lys i butikken er for nylig udskiftet med LED-pærer, og i webbutikken genbruges emballagen så vidt muligt. De små ting, som lægges i pakkerne, er valgt ud fra deres bæredygtighed, fx veganske vingummier, og varerne svøbes i silkepapir og puttes i bionedbrydelige poser. Og op til jul blev alle juleindkøb pakket i miljøcertificeret gavepapir og pyntet med gavebånd fremstillet af gamle plastflasker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce