Annonce
Ugeavisen Lolland

Møbelhandel klarer coronatiden

Danske lædermøbler er af god kvalitet, men Gert Rindal sidder sjældent i dem selv. Der skal laves noget, når man er gammeldags møbelhandler og brænder for god service. Foto: Daniel Brøns

Gert Rindal, der ejer Boligland i Rødby og Mern, kunne godt vælge at tage tre uger til Hawaii i stedet for at handle med møbler i syv dage om ugen. Men coronatiden er en god tid forretningsmæssigt for møbelhandlere. Desuden ville han kede sig efter et par dage, for det er sjovere at gå på arbejde i en tid, hvor alle bygger om og skal have nye møbler.

RØDBY: Det kræver sin mand at arbejde syv dage om ugen - fra 5 eller 6 om morgenen til typisk klokken 19 om aftenen. Men for 69-årige møbelhandler Gert Rindal er arbejdet en fornøjelse.

- Jeg har jo arbejdet med møbler siden jeg som 11-årig hjalp min far i hans møbelbutik i Næstved. Og da jeg som 21-årig åbnede min egen butik i Rødby har det også været med masser af arbejde. Men jeg kunne ikke ønske mig noget bedre, siger Gert Rindal, der snart kan se tilbage på et 2020 med store op og nedture.

- Da Coronakrisen ramte, stoppede alt salg. Det kostede mig 350.000 kroner, men siden da er det gået den modsatte vej, fordi alle nu istandsætter deres bolig, så nu kan vi sagtens fylde lastbilerne hver morgen, når nye møbler skal ud til kunderne, forklarer Gert Rindal, der har haft en stor fordel under coronakrisen, fordi han har masser af møbler på lager - mens alle andre har måttet bede kunderne vente.

Overskud hvert år

Og spørger man ind til økonomien, så er Gert Rindal ganske godt tilfreds.

- Jeg har vel tre procent i overskud hvert år. Det rækker ikke til, at jeg får det samme i løn som mine ansatte, men jeg har heller ikke et stort forbrug, så jeg har da lidt på kistebunden også, siger den engagerede møbelhandler, der siden han åbnede en butik mere - i Mern mellem Vordingborg og Præstø - har arbejdet alle ugens syv dage, for at få vagtplanen til at hænge sammen.

- Jeg kunne jo godt tage lidt penge fra opsparingen og rejse væk i nogle uger. Men jeg har nok i den fritid, der opstår, når min kone og jeg lørdag og søndag har tidligt fri og kan lave noget god mad sammen og hygge, siger han og fortæller, at parret til nytår som regel hygger. Det skulle have været på kro i år i Sønderjylland, men nu kan det være, at de må hygge hjemme i stedet.

- Der er lukket i butikken alligevel, men efter tre dage er jeg glad for at tage fat igen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brænder for kvalitetsmøbler

En anden vigtig fornøjelse har Gert Rindal dog måttet udfase her i coronatiden. Han plejer at komme til tre møbelmesser om året, men det har i år ikke været muligt, men han håber det kommer op at køre igen snart.

- Det er spændende at komme ud og opleve, hvad der findes af nyheder - og møde de andre møbelinteresserede, så det er noget jeg ser frem til, siger møbelhandleren, der hver dag fylder to lastbiler med møbler, som køres ud til kunderne, der sætter pris på hans møbler - samt ikke mindst service.

- Vores koncept er jo, at vi bærer op og samler møblerne for folk, Det er folk jo slet ikke vant til, siger møbelhandleren, der er i fantastik form - trods sin alder. Hver morgen står han op og hjælper med at pakke bilerne fra morgenstunden, inden han går i butikken, der typisk lukker samtidig med, at de tomme lastbiler vender hjem.

- Vi har det rigtigt godt sammen og giver os som regel tid til en fyraftens-snak. Jeg har heldigvis nogle rigtigt gode medarbejdere, så det er også en del af min glæde ved at være Lollands måske sidste gammeldags møbelhandler, der dog allerede nu har godt fat på fremtiden også, da arbejderne i den nye Femern-forbindelse er begyndt at melde sig med ønske om nye møbler.

  • Danske lædermøbler er af god kvalitet, men Gert Rindal sidder sjældent i dem selv. Der skal laves noget, når man er gammeldags møbelhandler og brænder for god service. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen