På lørdag er Axeltorv ramme om årets første foodmarket.
NAKSKOV Lørdag 12. juni sætter en række af Lollands fantastiske fødevareproducenter kursen mod Axeltorv i Nakskov for at slå deres stande op og præsentere deres varer. Her vil være pasta fra Fejø, årstidens grøntsager, fisk fra de lokale farvande og som en nyhed spiritus fremstillet på sukkerroer.
RO'UM er en lokal dansk spiritus lavet på roesaft tilsat 10-15 procent æblesaft, som sammen er fermenteret, destilleret og endeligt lagret på træ. Som producenten i Hunseby skriver på hjemmesiden: "RO'UM har smag og karakter fra roerne på den stærke lollandske lerjord med de gode dyrkningsbetingelser, de danske æbler samt træet.
Passer godt til den fuldendte stemning".
Fødevaremarkedet, som er årets første, åbner klokken 10 og lukker igen klokken 13. Der vil sommeren igennem være fødevaremarked på Axeltorv den første lørdag i måneden og er arrangeret af Nakskov Handel & Erhverv.
Jazzede vitaminer
Traditionen tro vil der være levende musik under fødevaremarkedet, ligsom der er mulighed for at sidde ned og nyde en kold øl eller sodavand, som Lions Club Nakskov sælger fra deres stand.
På lørdag er det det lokale band, Vitamin Jazz, der sørger for den musikalske underholdning fra klokken 11 til 13.
Der er tale om musikere, der alle har en stor forkærlighed for jazz. De har alle spillet i mange år og i mange forskellige konstellationer. I denne sammenhæng udgør de Vitamin Jazz og spiller hovedsageligt jazz i mainstream-genren - også krydret med enkelte bossa-numre.
Besætning er Lasse Knudsen på bas, Peter Storgård på trommer, Carsten Hagberg på piano, Lynge Wagner på guitar og Jens Nielsen på saxofon.